Άλλοι δυο βυθιζόμενοι κάδοι στον δήμο Ωραιοκάστρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο νέα συστήματα βυθιζόμενων κάδων στο Ωραιόκαστρο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο
Δυο νέα συστήματα οικολογικών βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων αποκτήθηκαν από το Δήμο Ωραιοκάστρου με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου – Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» (ποσό 123.000 ευρώ) και ήδη έχουν τεθεί στην υπηρεσία των προσπαθειών του Δήμου μας για καθαρότερο Ωραιόκαστρο με τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική ωφέλεια.
Τα δύο οικολογικά συστήματα κάδων τοποθετήθηκαν στο Ωραιόκαστρο, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έναντι του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και στην πάροδο Ηρώων & Παύλου Μελά. Υπενθυμίζεται ότι ένα ακόμη ανάλογο σύστημα βυθιζόμενων κάδων λειτουργεί εδώ και μία διετία στην Αγορά του Ωραιοκάστρου (Λεωφόρος Δημοκρατίας).
Ο Δήμος μας, στις 19-4-2013, υπέβαλε πρόταση προς χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο – Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» Κωδ. Πρόσκλησης: 20/2013, με αρ. πρ. 886/1-4-2013) για την προμήθεια δύο (2) οικολογικών βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης Δήμου Ωραιοκάστρου. Η πρόταση εγκρίθηκε τον περασμένο Αύγουστο, με την 3113/8-8-2013 απόφαση του Πράσινου Ταμείου, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 123.000,00 €.
Οι οικολογικοί βυθιζόμενοι κάδοι διαβαθμισμένης συμπίεσης, διαθέτουν χωρητικότητα 10 κοινών κάδων (λόγω της πρέσας που διαθέτουν), δεν καταλαμβάνουν καθόλου χώρο, καθώς «βυθίζονται» στο έδαφος και έτσι δεν προκαλούν ούτε την παραμικρή δυσοσμία.
«Ο Δήμος Ωραιοκάστρου, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και πάντα πανέτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης, προχώρησε σε αυτή την νέα κίνηση με τις προφανείς συνέπειες για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος. «Οι οικολογικοί κάδοι είναι σήμερα ό,τι πιο σύγχρονο και λειτουργικό στον τομέα της καθαριότητας και θα αποτελέσουν ένα ακόμη χρησιμότατο εργαλείο στην επιτυχημένη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει εδώ και μία τριετία για να κάνουμε το Ωραιόκαστρο ένα Δήμο- πρότυπο», συμπληρώνει.

20131208-225309.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.