Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη – Αυτοκίνητα «βούλιαξαν» σε δρόμους-ποτάμια, βίντεο

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη – Αυτοκίνητα «βούλιαξαν» σε δρόμους-ποτάμια, βίντεο

Πολλά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από ξαφνική νεροποντή που έπληξε την πόλη – Από τα βόρεια ξεκίνησε η κακοκαιρία-εξπρές – Από τα μεσάνυχτα θα φτάσει και στην  Αττική

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής τη Θεσσαλονίκη με έντονη βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έπεσε μέσα σε δέκα λεπτά, ένα αυτοκίνητο “βούλιαξε” στην ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ψελλού, λίγο πριν την γέφυρα της Βούλγαρη, πλησίον μιας κλινικής.

Ευτυχώς η οδηγός του αυτοκινήτου εκείνη την ώρα δεν ήταν μέσα στο όχημα.

Θεσσαλονίκη βροχές
Θεσσαλονίκη βροχές

“Το αυτοκίνητο είχε νερό μέχρι πάνω από τα καθίσματα. Η οδηγός το είχε εγκαταλείψει και εγώ προσπάθησα να ανοίξω τα φρεάτια με το δικράνι και απεγκλωβίστηκε ο δρόμος. Ο Δήμος κάθε χρόνο καθαρίζει τα χόρτα και με μια βροχή αυτά συσσωρεύονται στα φρεάτια, με αποτέλεσμα να βουλώνουν. Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό, ευτυχώς η κοπέλα δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο”, ανέφερε στο protothema.gr άνθρωπος από τη γειτονιά, που έτρεξε να βοηθήσει για να καταφέρει να γλιτώσει από τα λασπόνερα το αυτοκίνητο της γυναίκας.

Θεσσαλονίκη βροχές

Στα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr, φαίνεται ότι το νερό που έχει συσσωρευτεί στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου από τη δυνατή νεροποντή, έχει ξεπεράσει το ύψος του προφυλακτήρα και αλλού σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Επιπλέον, προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε άλλο σημείο της οδού Ψελλού, καθώς ο δρόμος γέμισε με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ αρκετοί ήταν οι οδηγοί που από φόβο μήπως εγκλωβιστούν έκαναν αναστροφή ή σταματούσαν τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου.

Θεσσαλονίκη βροχές

Ποτάμια οι δρόμοι σε λιγότερο από πέντε λεπτά

Σε λιγότερο από πέντε λεπτά μετατράπηκαν σε ποτάμια αρκετοί δρόμοι της πόλης από την καταιγίδα “εξπρές” που χτύπησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής τη Θεσσαλονίκη.

Τα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν από την ανατολική πλευρά της πόλης και έφτασαν στη συνέχεια στη δυτική πλευρά, με τη δυνατή βροχόπτωση να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους.

kataigida_thess__1_

Μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί τουλάχιστον μια πτώση δέντρου, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και χωρίς σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

kataigida_thess__4_

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες του protothema.gr, από την δυνατή νεροποντή παρασύρθηκε ένας κάδος απορριμάτων μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, με έναν οδηγό ταξί να σταματάει το όχημά του για να τον τοποθετήσει ξανά στη θέση του προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

kataigida_thess__2_

Σημειώνεται ότι η καταιγίδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχε μικρή χρονική διάρκεια, ωστόσο η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει από εχθές για επιδείνωση του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που αναμένεται να διαρκέσουν έως το Σάββατο και κατά τόπους ισχυρά.

Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερες από δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις να επέμβει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν με την επανεμφάνιση του ήλιου, αν και στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται νέες καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Έντονη βροχόπτωση και σε Χαλκιδική – Κιλκίς

Έντονη βροχόπτωση, αλλά χωρίς προβλήματα σημειώθηκε στη Χαλκιδική και το Κιλκίς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Για τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα ως το βράδυ ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, την Πιερία και τη Χαλκιδική.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.