Έβρος – Τουρκία: Ύποπτη είδηση ότι η  Eλλάδα «άνοιξε τα σύνορα» – Εμφανίστηκαν εκατοντάδες Αφγανοί

Έβρος – Τουρκία: Ύποπτη είδηση ότι η  Eλλάδα «άνοιξε τα σύνορα» – Εμφανίστηκαν εκατοντάδες Αφγανοί

Με μια ψευδή είδηση χιλιάδες πρόσφυγες μπορεί να επανεμφανιστούν ξαφνικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. ​​​​​​​Το ζήτημα είναι εάν αυτό που συνέβη αποτελεί κάποιου είδους «προειδοποίηση»

Μια ύποπτη είδηση διακίνησαν το Σάββατο άγνωστοι στα social media στην Τουρκία, ισχυριζόμενοι ότι «η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της για τους Αφγανούς για δυο – τρεις μέρες».

Αμέσως εμφανιστήκαν εκατοντάδες Αφγανοί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές, όπου τους σταμάτησε η τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Το ζήτημα είναι εάν αυτό που συνέβη αποτελεί κάποιου είδους «προειδοποίηση», αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, καθώς με μια ψευδή είδηση χιλιάδες πρόσφυγες μπορεί να επανεμφανιστούν ξαφνικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Άλλωστε και η κρίση του 2019 με fake news είχε ξεκινήσει.

Το θέμα έγινε και πρωτοσέλιδη είδηση στην εφημερίδα Χουριέτ, και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο γεγονός.

Στο μεταξύ στη συνάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με το γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στην Αττάλεια, ο κ. Μάας ευχαρίστησε την Τουρκία για την προσφορά της στη διαχείριση του αεροδρόμιου της Καμπούλ, και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια.

Από πλευράς του, ο τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλο βάρος όσον αφορά τις προσφυγικές ροές κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

SKAI

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.