Έκκληση των δημάρχων προς τον Τσίπρα

Λίγες ώρες μετά την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στο χώρο του πρώην στρατοπέδου 1090 στα Διαβατά, η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Κεντρικής Μακεδονίας αποστέλλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας έκκληση να γίνει δεκτή η πρόταση για δημιουργία αντίστοιχου κέντρου στη Θέρμη ή στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση στην περιοχή των Διαβατών.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, προτείνεται η περιοχή του στρατοπέδου 561 στην Θέρμη, με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου δήμου, «ώστε η παροχή εξυπηρετήσεων προς τους προσφυγικούς πληθυσμούς να καταστεί ευχερέστερη και λειτουργικότερη αλλά και η συμβολή των επί μέρους τοπικών κοινωνιών στην υποδοχή και προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων να αποκτήσει την απαιτούμενη ισορροπία (ανατολικά-δυτικά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης). Επίσης η πρότασή μας για δημιουργία χώρου υποδοχής προσφύγων εντός του ΟΛΘ, θεωρούμε ότι είναι λογική, λειτουργική και εύκολα υλοποιήσιμη».

Τη συγκεκριμένη πρόταση η ΠΕΔ την κάνει έχοντας πραγματοποιήσει μια μικρή αναδρομή του ιστορικού της δημιουργίας Κέντρου Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος.
image
πηγή karfitsa.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.