Έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες-Ουρά χιλιομέτρων στον Προμαχώνα-Θα περάσουν μόνο οι εγκλωβισμένοι

Έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους τουρίστες-Ουρά χιλιομέτρων στον Προμαχώνα-Θα περάσουν μόνο οι εγκλωβισμένοι

Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα σχηματίστηκαν τις τελευταίες ώρες καθώς χιλιάδες Σέρβοι ταξιδιώτες έσπευσαν στα σύνορα για να προλάβουν την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.

Οι περιορισμοί δεν έχουν αρθεί αλλά επετράπη η είσοδος για να αποσυμφορηθεί το τελωνείο και να εξυπηρετηθούν και πολίτες άλλων κρατών που έχουν εγκλωβιστεί μαζί με του Σέρβους που βρέθηκαν στα σύνορα πριν το απαγορευτικό λόγω της μεγάλης ουρά που είχε σχηματισθεί. Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση απο τους εγκλωβισμένους που διαμαρτυρήθηκαν για την πολύωρη παραμονή τους στα σύνορα μέχρι την έναρξη της ισχύος  του απαγορευτικού.

Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων με τη Σερβία από τις 6  το πρωί έως τις 15 του μήνα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, στη γειτονική χώρα. Στο διάστημα αυτό αναστέλλεται η διέλευση Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, με μόνη εξαίρεση αν υπάρχουν ουσιώδεις λόγοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

ΕΡΤ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.