Ένα «διαφορετικό» φροντιστήριο που χαράζει τον δρόμο στην εκπαίδευση , με εντελώς διαφορετικές πρακτικές και με επιτυχία σχεδόν στο απόλυτο

Ένα «διαφορετικό» φροντιστήριο που χαράζει τον δρόμο στην εκπαίδευση , με εντελώς διαφορετικές πρακτικές και με επιτυχία σχεδόν στο απόλυτο.

Ένα  «διαφορετικό» φροντιστήριο που χαράζει τον δρόμο στην εκπαίδευση ,

με εντελώς διαφορετικές πρακτικές και με επιτυχία σχεδόν στο απόλυτο.

Η διαφορετικότητα, η πρόοδος και η αφοσίωση στην εξέλιξη, δεν είναι προνόμιο πάντα των μεγάλων εταιρειών και των αλυσίδων μεγάλων φροντιστηρίων και ειδικά όταν μιλάμε για την εκπαίδευση. Απόδειξη αυτού είναι ένα νεοσύστατο  φροντιστήριο-κέντρο μαθημάτων – με εξειδίκευση στην Θεωρητική κατεύθυνση και με ένα δικό του σύστημα λειτουργίας, που το καθιστά πρότυπο.

Το “ΘΕΜΑΤΙΚΟ” εδρεύει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και έχει δημιουργήσει μία σειρά από συνθήκες και λειτουργικότητες που το καθιστούν ένα εκπαιδευτικό κόσμημα με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αλλά και ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στου μαθητές του και τις οικογένειές τους.

Η Διευθύντρια του “ΘΕΜΑΤΙΚΟ” Αναστασία Χρυσοχοΐδου έχοντας θέσει ως πρώτο στόχο την αφοσίωση στον μαθητή, έχει δημιουργήσει έναν φιλόξενο  χώρο για ολιγομελή τμήματα με μέγιστο αριθμό τα 4 άτομα ανά τάξη, πολύ πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.  Θυσιάζοντας  το κέρδος, κατάφερε με τον  τρόπο αυτό να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διδακτική  ομοιογένεια ,αποδοτικότερη κατανόηση του μαθήματος από τον ίδιο τον μαθητή και αμεσότερη εποπτεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τους καθηγητές.

Η διδακτική πρωτοτυπία όμως , δεν σταματά μόνο στον αριθμό των μαθητών , αλλά προχωρά και στον ποιοτικό διδακτικό χρόνο ανά μάθημα, καθώς στο ΘΕΜΑΤΙΚΟ η διδακτική ώρα είναι 60 λεπτη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στους μαθητές 15 λεπτά περισσότερο χρόνο για να διατυπώσουν απορίες και να εκφράσουν αντιρρήσεις , προωθώντας έτσι ουσιαστικότερα την διδακτική διαδικασία και μετατρέποντας τον μαθητή από παθητικό δέκτη σε ενεργό συμμέτοχο  της .

Αξιοθαύμαστο είναι πως παρά τα μόλις δύο χρόνια παρουσίας που αριθμεί στην περιοχή μα,ς έχει επενδύσει , από την πρώτη στιγμή , στην σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση, δημιουργώντας μία υπερπλήρη ηλεκτρονική πλατφόρμα  που υποστηρίζει μεγάλη βάση δεδομένων διαδικτυακών μαθημάτων, ειδική παρακολούθηση απόδοσης, απουσιολόγια αλλά και πολλές εργασίες ,που είναι στην ευχέρεια του κάθε μαθητή του να τα εκμεταλλευτεί πλήρως. Φυσικά , και με τα νέα δεδομένα της επιδημίας που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, το ΘΕΜΑΤΙΚΟ δεν «στέρησε» ούτε μία διδακτική  ώρα από τους μαθητές του , συνεχίζοντας το ωρολόγιο πρόγραμμά τους , μέσω της ηλεκτρονικής τους πλατφόρμας.

Μέσα από την 25ετή εμπειρία της, η κυρία Χρυσοχοΐδου έχοντας  διαπιστώσει ότι η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε μαθητή, έχει ενσωματώσει στο “ΘΕΜΑΤΙΚΟ” ειδικό σύστημα NLP σε συνεργασία με επιστήμονες του κλάδου, ώστε ο κάθε μαθητής σε τακτά χρονικά διαστήματα να μπορεί να ωθεί τον εαυτό του προς την επίτευξη των στόχων του.

Και φυσικά το “ΘΕΜΑΤΙΚΟ” δεν αρκείται μόνο στο να μιλάει για επιτυχία ή να θέτει στόχους με τους μαθητές, αλλά τους δείχνει και έμπρακτα πως είναι το επόμενο βήμα αλλά και η επιτυχία, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια που διεγείρουν την εγκεφαλική διαύγεια, και επισκέψεις σε δομές πρότυπα, επιχειρήσεις ή και πανεπιστημιακές αίθουσες ή δράσεις.

Το εντυπωσιακό με το «μικρό» αυτό φροντιστήριο είναι ότι δεν προσαρμόστηκε σήμερα στις ανάγκες λόγω  Κορωνοϊού αλλά έστησε ένα δύσκολο project από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μάλιστα με επίκεντρο τον ίδιο τον μαθητή και το μέλλον του.

Για  περισσότερες πληροφορίες δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του “ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ” Κάνοντας κλίκ εδώ.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.