Ένα εξωτικό δάσος από μπαμπού στο Ωραιοκάστρου -Δημιούργημα του 90χρονου κ.Βαγγέλη, βίντεο

Γνωρίζετε ότι κάπου στο Παλαιόκαστρο υπάρχει ένα δάσος από μπαμπού;
Υπάρχουν πάνω από 10.000 δέντρα και φυτά διαφόρων ειδών!

Ο κύριος Βαγγέλης Βαρδαλής, ετών 90, ένας αφανής ήρωας του τόπου μας, εδώ και 30 χρόνια έχει φυτέψει και φροντίζει πάνω από 10.000 δέντρα και φυτά διαφόρων ειδών κατά μήκος των οδών Μεσολογγίου, Περικλέους και Σιέρη στο Παλαιόκαστρο.
Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ένα εντυπωσιακό δάσος από μπαμπού!
Αυτός ο Άνθρωπος ασχολείται καθημερινά επί ώρες και με προσωπικά του έξοδα, για να συντηρήσει αυτόν τον θησαυρό που δημιούργησε στην περιοχή μας.
Όπως μου είπε στην τυχαία συνάντηση που είχαμε ενώ φωτογράφιζα τον επίγειο παράδεισο, παλιότερα υπήρχε μια εθελοντική οργάνωση στο Ωραιόκαστρο, που αριθμούσε περίπου 800 μέλη και έκανε δεντροφυτεύσεις με τη βοήθεια του Δήμου.
Μπορεί να είναι εικόνα φύση και δέντρο
Μετά τη διάλυση της οργάνωσης λόγω κομματικών αντιπαραθέσεων, έμεινε μόνος του να φροντίζει, να ποτίζει και να κλαδεύει όλο αυτό το δάσος, το οποίο έχει προσπαθήσει να διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι προστατευμένο από πυρκαγιές, και στο οποίο έχει τοποθετήσει εξοπλισμό και λάστιχα για αυτόματο πότισμα!
Μετά από δική του προτροπή δημοσιεύω αυτές τις φωτογραφίες («Ανέβασέ τα στο ίντερνετ, εκεί που μιλάτε εσείς οι νέοι, για να μάθει ο κόσμος τί υπάρχει στον τόπο μας.»), με την έκκληση να τον βοηθήσει όποιος θέλει, είτε από τον Δήμο είτε κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει τα μυστικά των φυτών.
Και φυσικά είναι πάντα πρόθυμος να ξεναγήσει τους περαστικούς στην απίστευτη ομορφιά που με τόσο μεράκι έχει δημιουργήσει!
Υ.Γ. Όποιος θέλει μπορεί να τον βρει πρωινές ή απογευματινές ώρες κάπου ανάμεσα στα δέντρα του!
Αλεξάνδρα Ρούντου

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.