Ένα μικρό θαύμα στον Σταυρό που έπιασε 11χρονος στον Κεχρόκαμπο, βίντεο

Τον Σταυρό που φανέρωσε την Χάρη Του ο Κύριος έπιασε ο 11χρονος στον Κεχρόκαμπο – Ένα μικρό θαύμα, βίντεο

Στον Κεχρόκαμπο, ένα χωριό του Δήμου Νέστου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ύψος  360 μέτρων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων απο τον πατέρα Γαβριήλ Λιοντάκη και όλους τους ενορίτες.

Στα παγωμένα νερά του ποταμού  με χαμηλές θερμοκρασίες βούτηξαν ο Κλεάνθης Παρασκευόπουλος και ο 11χρονος Μάριος Μυλωνάς. Ο Μάριος βούτηξε με τα ρούχα και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό.

Ο πάτερ Γαβριήλ Λιοντάκη έδωσε την ευλογία του και τις πιο θερμές ευχές του σε όλο το ποίμνιό του που τους νιώθει πραγματικά παιδιά του όλους.

Η Χάρη Του Κυρίου φανερώθηκε στο Σταυρό
Ένα μικρό θαύμα

Αρχικά ξεκίνησαν απο τις 2/1/ να φροντίζουν το σημείο στο οποίο ο Τίμος Σταυρός θα Αγίαζε τα νερά. Οι εργασίες κράτησαν δυο ολόκληρες ημέρες.

Πρωτύτερα ο πάτερ Γαβριήλ έστειλε τον Σταυρό που χρησιμοποιεί για τον Καθαγιασμό των Υδάτων τα τελευταία τρια χρόνια για επισκευή, καθώς με την πάροδο του χρόνου είχε φθαρθεί. Μπροστά σε ένα μικρό θαύμα βρέθηκε ο μάστορας , κατα την διάρκεια της επισκευής του. Ο Σταυρός άρχισε να καίει!!!!

Το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον ιερέα και κατέγραψε την ταπεινή του άποψη για το θαύμα αυτό:
Αγαπητή μου Μαρίνα πολλά τα θαύματα τα οποία έχω βιώσει την περίοδο της διακονία μου στον ορεινό Κεχροκαμπο Καβάλας. Ένα ακόμη αναπάντεχο θαύμα συνέβη ενόψει της εορτής των Θεοφανείων. Πύρωσε ένας παλαιός μεταλλικός Σταυρός ευλογιάς που χρησιμοποιούμε για τον καθαγιασμό των υδάτων στο ποτάμι. Χρειάστηκε κάποια επισκευή και το έδωσα στον Χαραλαμπο, τον επίτροπο, να το φτιάξει μιας και πιάνουν τα χέρια του.
Και κάποια στιγμή ξαφνικά άρχισε ο Σταυρός να καίει.
Ο ίδιος νόμιζε πως έχει παραισθήσεις και φώναξε την γυναίκα του να τον αγγίξει και αυτή. Η Μαίρη αγγίζοντας τον Σταυρό κάηκε και αυτή. Μου ανέφεραν το γεγονός τηλεφωνικά ζητώντας να το εξηγήσω. Όμως ποιος μπορεί Μαρίνα μου να εξηγήσει τα της Χάριτος του Θεού; Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να πω εγώ είναι ότι σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα ο Χριστός μας δίνει αυτά τα «μικρά» θαύματα για να μπορέσουμε να τονώσουμε την πίστη μας. Η πίστη είναι σημαντικός παράγοντας στη ζωή του Χριστιανού διότι όπως πολλάκις αναφέρει το Ευαγγέλιο, η πίστη σώζει. Και πάλι όμως υπάρχουν οι άπιστοι Θωμάδες.
Υπάρχουν όμως και οι «ληστές» που απλά και μόνο βιώνοντας αναζωπυρώνεται η φλόγα της πίστεως στη ψυχή τους. Μια τόσο ξεχωριστή ημέρα μας έδωσε ο Χριστός μια τόσο μεγάλη χαρά. Στα πλαίσια της Επιφανείας του. «Μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες». Σας καταθέτω αυτό που βιώσαμε και ο καθένας ας πράξει και ας νιώσει όπως προστάξει η ψυχή του.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το ειδησεογραφικό κανάλι oraiokastro24.gr που από δίκη του πρωτοβουλία εδώ και κάποια χρόνια βρίσκεται δίπλα στην Ενορία του Κεχροκάμπου αναδεικνύοντας τις δράσεις και το έργο μας. Καλή και φωτισμένη χρονιά να έχουμε.

Ακούστε την περιγραφή δια στόματος του πάτερ Γαβριήλ απο το βήμα του Ναού:

Τον πάτερ Γαβριήλ Λιοντάκη είχαμε την χαρά να τον γνωρίσουμε και την ιδιαίτερη τιμή να μας ξεναγήσεις στην συγκεκριμένη εκκλησία που είναι ένα ζωντανό μουσείο, δείτε αναλυτικά εδώ.

Παρακολουθήστε τον Καθαγιασμό των Υδάτων και τον 11χρονο Μάριο που έπιασε τον Σταυρό βουτώντας με τα ρούχα:

Η εκκλησία – μουσείο στο Κεχρόκαμπο Καβάλας
Ξενάγηση από τον πατέρα Γαβριήλ

Η εκκλησία – μουσείο στο Κεχρόκαμπο Καβάλας – Ξενάγηση από τον πατέρα Γαβριήλ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.