Ένταση στο Παύλου Μελά (video)

Από 30 μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο περιμένοντας τον πρωθυπουργό.
Ζήτησαν να προσεγγίσουν το στρατοπέδο. Τους εμπόδισε η αστυνομία. Ακολούθησε ένταση. Ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν 3 προσαγωγές.

Υπενθυμίζουμε οτι όλη η ένταση δημιουργήθηκε διοτι σήμερα Παραδίδεται στο δήμο το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός. Αναμένονται ανακοινώσεις για την παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου “Παύλου Μελά” στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ δεν παραχωρούνται τελικά στο υπουργείο Άμυνας τα 52 στρέμματα που απαιτούσε για την ανέγερση στρατιωτικών κατοικιών.

Αντί αυτού, ο δήμος θα παραχωρήσει στο υπουργείο περίπου 100 έτοιμα διαμερίσματα στην περιοχή της Νικόπολης.

Η συνολική έκταση του Στρατοπέδου είναι 344 στρέμματα. Από αυτά τα 8 έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Εκκλησία.

Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

Στόχος της διοίκησης του δήμου η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου για όλη την πυκνοκατοικημένη Δυτική Θεσσαλονίκη, χωρίς επιπλέον δόμηση και με αξιοποίηση των υφιστάμενων ιστορικών κτιρίων για χρήσεις πολιτισμού, πρασίνου και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου από το 2013 αναφέρει ότι από τα 344 στρέμματα του στρατοπέδου, τα 52 θα παραμείνουν στο στρατό, ώστε στα 25 από αυτά να χτιστούν διώροφες κατοικίες για τους στρατιωτικούς.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έχει αντιπροτείνει 100 κατοικίες στη Νικόπολη, γεγονός που μετά από πιέσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ενστερνίζεται και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος το άφησε να φανεί στις δηλώσεις του από την Βουλή.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το υπουργείο θα πάρει γύρω στα εκατό διαμερίσματα αντί του 5%, τα οποία θα δοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν κατοικίες για τα στελέχη του στρατού. Παράλληλα σημείωσε ότι θα γίνουν δύο μουσεία στο χώρο του στρατοπέδου ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο θα φιλοξενήσει μια μόνιμη έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ένα μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως.
IMG_8204
Rthess.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.