Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για τα «δωρεάν» rapid-testστους μαθητές

Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου για τα «δωρεάν» rapid-testστους μαθητές

 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι ανεμβολίαστοι μαθητές που θεωρούνται στενή επαφή στον χώρο του σχολείου, υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν δύο rapid –testμέσα σε 7 ημέρες. Τα τεστ μπορούν να τα  κάνουν δωρεάν σε δημόσιες δομές κλείνοντας ραντεβού, προσκομίζοντας   σχετική βεβαίωση από τον Διευθυντή του σχολείου.

 

Είχαμε ενημέρωση από τα μέλη μας ότι παρά τις προσπάθειες που κάνανε, δεν μπορέσαν για διαφόρους λόγους (ωράριο λειτουργίας, δεν υπήρχαν ραντεβού, πολύς κόσμος στα κέντρα υγείας …)  να πάνε σε κάποια δημόσια δομή με αποτέλεσμα 9 στους 10 γονείς να καταλήξουν στα φαρμακεία ή σε ιδιωτικά εργαστήρια και να πληρώσουν 10 ευρώ,

 

Μάλιστα αρκετοί μας ανέφεραν «χίλιες φορές να δώσουμε τα 10 ευρώ  στα σχολεία».

 

Λόγω των πολλών κρουσμάτων στα σχολεία θεωρούμαι ότι οι γονείς δεν θα μπορούν να προσέρχονται στις δημόσιες δομές για rapid-testκαι θα καταλήγουν σε ιδιωτικές δομές για να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε την επόμενη μέρα στα σχολεία μας.

 

Άρα στην εφαρμογή του μέτρου,  κατά 90% δεν υπάρχει το δωρεάν.

 

Επίσης για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες τους χρειάζονται πάλι να κάνουν rapid-test.

 

Θα θέλαμε να προτείνουμε:

  • Την χορήγηση δωρεάν rapid-test στους μαθητές από τα φαρμακεία ή τα ιδιωτικά εργαστήρια με επίδειξη της βεβαίωσης από το σχολείο ότι είναι στενή επαφή.

 

  • Αν είναι δυνατόν περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Δωρεάν τα rapid –test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές και να τους χορηγεί σχετική βεβαίωση.

 

 

Η παρούσα επιστολή έχει στόχο να απεικονίσει τα προβλήματα που βιώσαμε τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων, αλλά και τις εύλογες ανησυχίες για την επιπλέον οικονομική δαπάνηπου θα προστεθεί στον  ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.