Έρχεται έντονο κύμα ζέστης

Ο μετεωρολόγος  Σάκης Αρναούτογλου μας επεξηγεί για το έντονο κύμα ζέστης που έρχεται 

“Σημαντικό ρόλο θα παίξει σχετική η υγρασία στο επικείμενο έντονο κύμα ζέστης που θα επηρεάσει πρόσκαιρα την Τρίτη 17/7  κυρίως τα κεντρικά και νότια! Θα υπάρξουν περιοχές όπως πχ η Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις το επόμενο πενθήμερο αλλά η αίσθηση της ζέστης θα διαφέρει απο μέρα σε μέρα!
Επεξήγηση:

Σε γενικές γραμμές οπως θα δείτε κάνοντας στο διάγραμμα, όσο πιο πάνω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή βρίσκεται το γράφημα τόσο πιο υψηλό θα πρέπει να είναι το επίπεδο δυσφορίας.

Οταν το γράφημα βρίσκεται κοντά ή λίγο μόνο κάτω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή , η ημέρα αυτή θα πρέπει να κυλήσει με σχετική δυσφορία ενώ αντίθετα αν είναι πολύ πάνω με δυσφορία.

Τέλος αν όλη την ημέρα βρίσκεται κάτω από την διακεκομμένη γραμμή τότε η ζέστη θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα είναι πολύ ευχάριστη!

Το διάγραμμα πρόγνωσης δυσφορίας (πόση ζέστη αισθανόμαστε πραγματικά) θα πρέπει να σας πω ότι είναι καθαρά πειραματικό και είναι συνάρτηση μόνο της θερμοκρασίας και της υγρασίας της ατμόσφαιρας και ισχύει σε περιπτώσεις όπου η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία πάνω από το 40%.
k
Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα
Σάκης Αρναούτογλου” 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.