Έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ..(?)

Έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ..(?)

Το 2016 υπήρξε μια πολύ δύσκολη χρονιά, η χειρότερη της μνημονιακής επταετίας για όλους μας…ειδικά για τους πολίτες της χώρας που η οικονομική κρίση οδήγησε στο περιθώριο, τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανθρώπους που κάθε μέρα παλεύουν για την επιβίωση καί που τα επτά τελευταία χρόνια έχουν εξαθλιωθεί κι έγιναν νεόπτωχοι, κρίνοντας από τα χαμηλά νούμερα τζίρου στην αγορά κατά τις γιορτές, από τις απλήρωτες δόσεις σε τράπεζες, εφορίες και ΔΕΚΟ, από το γεγονός ότι πλέον με μία σύνταξη ή ένα μισθό συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες με άτομα τριών ηλικιακών γενεών.

Σε αντίθεση με όλη αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός μας υποστηρίζει πως τη χρονιά που πέρασε ο ίδιος και η κυβέρνησή του κατάφεραν πολλά! Σταθεροποιήθηκε η ελληνική οικονομία, πέρασε η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώθηκε η ανεργία κατά 3 επιπλέον μονάδες, και 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας απόκτησαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση διευρύνθηκε.
Αυτά λένε τα νούμερα, όμως η πρακτική της επιβίωσης των πολιτών και το επίσημο επίπεδο διαβίωσης στην Ελλάδα δεν επιβεβαιώνει τέτοια αισιοδοξία.

Για το 2017, ο πρωθυπουργός ελπίζει να είναι το έτος που η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα στην οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά μας θέματα και ισχυρίζεται ότι δεν είναι απλά μια κοινότοπη πρωτοχρονιάτικη ευχή αλλά μια ρεαλιστική προσδοκία. «Γιατί το 2017 θα είναι έτος υψηλών ρυθμών ανάπτυξης», αναφέρει χαρακτηριστικά και «Βλέπουμε πια το ξέφωτο», καταλήγει..

Σε ποια βάση όμως Αλέξη; Πού το βλέπεις το ξέφωτο, να στρέψουμε το βλέμμα μας να το δούμε κι εμείς; Με μειώσεις μισθών και συντάξεων για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, και αυξήσεις των τιμών και των τελών, πώς προσδοκείς ανάπτυξη; Με αρνητικό ισοζύγιο επιχειρηματικής δραστηριότητας, capital controls και μείωση ρευστότητας στις συναλλαγές, πώς θα πέσει χρήμα στην αγορά και στα ταμεία για να επενδυθεί εμπορικά ώστε να έχουμε αναπτυξιακό χαρακτήρα στη μικρομεσαία οικονομία; Μήπως οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αφορούν στις τράπεζες, στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και στο μεγάλο κεφάλαιο των πολυεθνικών; Γιατί μια τέτοιου είδους ανάπτυξη σημαίνει αντιστρόφως ανάλογα μεγαλύτερη λιτότητα και στερήσεις για τα μικρομεσαία νοικοκυριά και τα λαϊκά στρώματα!

Ειρήνη Μήτσιου,
πρώην Συντονίστρια
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου
Ειρήνη Μήτσιου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.