Έως 21/2 οι Αιτήσεις των Δήμων για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

Έως 21/2 οι Αιτήσεις των Δήμων για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας διοργανώνει τον 17ο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025, με χρονικό όριο υποβολής υποψηφιοτήτων στις 21η Φεβρουαρίου 2022.

Ο Διαγωνισμός είχε αναδείξει το Ρότερνταμ ως πρώτη πολιτισμική πρωτεύουσα νεολαίας το 2009, ενώ  για το 2024 έχει κερδίσει το Διαγωνισμό το Ghent.

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει κάθε Δήμος που ανήκει σε Χώρα–μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τον Πολιτισμό.

Όπως εξηγεί σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ, πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που στοχεύει να ενδυναμώσει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, σε όλες τις εκφάνσεις την τοπικής δραστηριότητας, καθώς και να υποστηρίξει σταθερά την εδραίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας στην νοοτροπία των νέων.

Η πολιτική πίσω από τον θεσμό περιγράφεται στο κείμενο βάσης και προγράμματος του Φόρουμ, που ανακοινώθηκε τον 11.2021: 211210-Policy20Programme-YFJ.pdf (youthforum.org)

Η Αίτηση που πρέπει να συμπληρωθεί, όσο και οι κανόνες που διέπουν κάθε βήμα τις διαδικασίας, αλλά και τα έγγραφα προς υπογραφή, βρίσκονται στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας: https://www.youthforum.org/news/applications-to-be-the-european-youth-capital-2025-are-now-open .

Αιρετός.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.