Αίσιο τέλος για τον «Κωνσταντή» και τους 40 επιβάτες Συνεχίζονται τα δρομολόγια με τον «Άγιο Γεώργιο»

Αίσιο τέλος για τον «Κωνσταντή» και τους 40 επιβάτες

        Συνεχίζονται τα δρομολόγια με τον «Άγιο Γεώργιο»

Αίσιο τέλος είχαν οι 40 επιβάτες και τα τέσσερα άτομα πλήρωμα που επέβαιναν στον «Κωνσταντή», το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Ιουλίου, στο Θερμαϊκό κόλπο.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Περαία – Νέοι Επιβάτες, και αντίστροφα, ο «Κωνσταντής» εκτελώντας το δρομολόγιο από τους Νέους Επιβάτες και την Περαία προς τη Θεσσαλονίκη προσάραξε κατά τις μεσημεριανές ώρες σε αβαθή νερά στο Θερμαϊκό κόλπο, ανοιχτά του Μικρού Εμβόλου.

Οι επιβαίνοντες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη στεριά, με τη βοήθεια των Λιμενικών Αρχών της Θεσσαλονίκης.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις Λιμενικές Αρχές για την άμεση αντιμετώπιση του ατυχήματος του ‘Κωνσταντή’, και βεβαίως, για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών στη στεριά, με τη βοήθεια του λιμενικού Θεσσαλονίκης» επισημαίνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia ThessalonikiWaterbus» Νίκος Τσαμασλής συμπληρώνοντας «ζητούμε την κατανόηση των επιβατών που επέβαιναν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο και του επιβατικού κοινού που επιλέγει τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης για τη μετακίνησή τους στις κοντινές παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, και υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα, αφού ακολουθήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ασφάλειας του πλοίου, τα δρομολόγια θα επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς».  

Επισημαίνεται, ότι ο «Κωνσταντής» αποκολλήθηκε και έπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου και παραμένει για την ολοκλήρωση των απαραίτητων επιθεωρήσεων, ενώ τονίζεται ότι κατά την προσάραξή του σε αβαθή νερά στο Θερμαϊκό Κόλπο, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Κανονικά τα δρομολόγια

Παρά το πρόσφατο ατύχημα του «Κωνσταντή», τα «KaravakiaThessaloniki Waterbus», συνεχίζουν την καθημερινή τους σύνδεση, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, περιορίζοντας, ωστόσο, τα δρομολόγια.

Τα δρομολόγια, από το Σάββατο 7 Ιουλίου, θα εκτελούνται –μέχρι νεωτέρας- με το καραβάκι «Άγιος Γεώργιος».

Οι ώρες αναχώρησης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν ως εξής: 11.30, 14.00, 16.30, 19.00, και 21.15.

Από Νέους Επιβάτες και Περαία, οι ώρες αναχώρησης είναι 09.30, 12.45, 15.15, 17.45 και 20.15.

Σχετικά με τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus»

Η κοινοπραξία «Karavakia Thessaloniki Waterbus» αποτελείται από μια ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο.

Σ’ ότι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα, και χωρητικότητα 180 επιβάτες.

Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι, αναπαυτικά καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Για τα παιδιά, υπάρχει ειδική αίθουσα όπου προβάλλονται κινούμενα σχέδια ενώ υπάρχει και ειδικός χώρος θηλασμού.

Λειτουργεί μπαρ σερβίροντας καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοόλ, κρύα και ζεστά σνακ.

Ο «Άγιος Γεώργιος» με μήκος 18 μέτρα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Είναι ένα αξιόπλοο, καλοτάξιδο, παραδοσιακό σκαρί που διαθέτει δύο µηχανές General MotorsMarine. Στο άνετο σαλόνι του με τον κλιματισμό, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα και σνακ, από τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης.

Και τα δυο καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.

Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.

Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.  

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στην ιστοσελίδα www.karavakia.com και στο Facebook «Karavakia».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.