Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανοιχτοί οι δρόμοι ενόψει του ραντεβού με τον Πρωθυπουργό

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανοιχτοί οι δρόμοι ενόψει του ραντεβού με τον Πρωθυπουργό

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανοιχτοί οι δρόμοι ενόψει του ραντεβού με τον Πρωθυπουργό

Με την κυκλοφορία στο εθνικό οδικό δίκτυο να διεξάγεται πλέον κανονικά, οι αγρότες της χώρας στέλνουν μήνυμα καλής θέλησης πριν από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στις άκρες των δρόμων στα μεγάλα μπλόκα της χώρας, αποτελώντας μοχλό πίεσης για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις.


Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Μετά από ημέρες συμβολικών αποκλεισμών, η εικόνα στους δρόμους σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026 έχει ως εξής:

  • ΠΑΘΕ: Οι κεντρικοί άξονες σε Κάστρο Βοιωτίας, Νίκαια Λάρισας και Μάλγαρα είναι ελεύθεροι για την κίνηση όλων των οχημάτων.

  • Βόρεια Ελλάδα: Ανοιχτά παραμένουν τα μπλόκα σε Κουλούρα, Χαλκηδόνα και Δερβένι, με τους παραγωγούς να παραμένουν σε ετοιμότητα στα σημεία.

  • Πελοπόννησος: Η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, με εξαίρεση δευτερεύοντες κλάδους σε τοπικό επίπεδο (π.χ. Εγλυκάδα Πάτρας).

Το κρίσιμο ραντεβού στο Μαξίμου

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την 15μελή επιτροπή των αγροτών έχει «κλειδώσει» για τη Δευτέρα, με την κυβέρνηση να θέτει ως απαράβατο όρο τη διατήρηση των ανοιχτών δρόμων για τη διεξαγωγή του διαλόγου.

  • Η ατζέντα των αγροτών: Στο τραπέζι θα βρεθούν το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, η μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος, η αναθεώρηση της ΚΑΠ και οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή.

  • Η θέση της Κυβέρνησης: Αναζητούνται δημοσιονομικές λύσεις που δεν θα διαταράξουν την οικονομία, με έμφαση στην επιτάχυνση των ήδη προγραμματισμένων ενισχύσεων.


vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα