Αγρυπνία Αγ.Γεωργίου Καρσλιδη στον Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Αγρυπνία στη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη) εκ του Πόντου.
Αποτελεί μεγάλη ευλογία για την Ενορία μας να τίμα ιδιαιτέρως τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου, ενός νεοφανούς Αγίου των ημερών μας, τον οποίο, πρόσφατα, κατέταξε στο αγιολόγιο το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Είναι, επίσης, ιδιαίτερη η ευλογία και ζωντανή η παρουσία του Αγίου, όχι μόνο στην Ενορία, αλλά και στην πόλη μας, καθώς έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε, μόνιμα, τεμάχιο εκ του ι. Λειψάνου του Αγίου ύστερα από την ευγενική παραχώρηση αυτού από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, διά επισήμου εγγράφου. Το ι. Λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας αλλά και ανήμερα της γιορτής του, την Τρίτη 4/11.
Αποτελεί, λοιπόν, ιδιαίτερη σημασία ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για τους Πόντιους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, μιας και ο θαυματουργός αυτός Άγιος υπήρξε συμπατριώτης τους και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν!
Την Τρίτη 4/11, ανήμερα της γιορτής του Οσίου και ώρα 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί στο Ναό μας ο Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο.
Σας περιμένουμε για να λάβουμε όλοι την ευλογία του θαυματουργού Αγίου.
IMG_5629.JPG

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.