ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΚΑΛΥΒΙΤΟΥ & ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

Η Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, με πολύ συγκίνηση, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. θα τελέσει ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της ΠΡΩΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ του Οσίου Πατρός ημων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και Θαυματουργού.
Ο Όσιος Πορφύριος, ένας εκ των μεγάλων Γερόντων του αιώνα μας (όπως ο Γέροντας Παΐσιος, ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης, ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος κ.α.), αναγράφηκε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας από τη Σεπτή Ι. Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Τετάρτη 27/11/2013.
Η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου θα εορταστεί φέτος, για πρώτη φορά, επίσημα, στο Ι. Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (του οποίου κτήτορας είναι ο Όσιος Πορφύριος) στο Μήλεσι Ωρωπού, στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα που ορίστηκε να τιμάται, κατ’ έτος, η μνήμη του.
Αποτελεί ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ να τελούμε την Αγρυπνία στην Ενορία μας καθώς η χάρη και η παρουσία του Αγίου είναι πολύ μεγάλη. Ας μη χάσουμε, λοιπόν, αυτή την ευκαιρία που μας δίδεται και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς, και ας προστρέξουμε ΌΛΟΙ να ζητήσουμε τη βοήθεια του Οσίου Πορφυρίου.
Επαναλαμβάνουμε, την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, στις 8:30 μ.μ. στον Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

20131128-230926.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.