Αδέσποτα Ωραιοκάστρου: Πολίτες και αιρετούς κατηγορεί η διοίκηση για τα δικά της λάθη

Αδέσποτα Ωραιοκάστρου: Πολίτες και αιρετούς κατηγορεί η διοίκηση για τα δικά της λάθη

Σε ένα πρωτοφανές κατηγορηματικό δελτίο τύπου προχώρησε η διοίκηση του Δημάρχου Παντελή Τσακίρη έπειτα απο τις αντιδράσεις αιρετών και πολιτών για το ποσό των 9.920 ευρώ για εκπαίδευση σκύλων, τιμή που ορίζεται έναντι των 50 ευρώ την ώρα, δείτε την σχετική απόφαση στο παρακάτω έγγραφο:

Για ψεύδη και πλήρη άγνοια κατηγορεί η διοίκηση τους αιρετούς και τους πολίτες καθώς δεν γνωρίζουν την νομοθεσία. Αγνοεί όμως η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη ότι κανένας δεν μπορεί να έχει γνώση αν κάποιος δεν την προσφέρει.

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά, βάσει του δελτίου του δήμου Ωραιοκάστρου ΚΑΙ να γίνουν αληθή κατανοητά κάποια σημαντικά σημεία, που μάλλον έχουν διαφορετική ανάγνωση ανάλογα την πλευρά που βρίσκεται ο καθένας.

Στο σημείο που αναφέρει ότι:  «Οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον σε δωδεκάμηνη βάση: (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση, (ε) την εύρεση αναδόχου και (στ) την υιοθεσία τους. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων και διαδημοτικές συνεργασίες. Επιπλέον, οι δήμοι υποχρεούνται να εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για διοικητικές πράξεις σχετικές με το ΕΜΖΣ, καθώς και να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων»

  • Οι συμβάσεις ορίζονται βάσει συμφωνηθέντος ποσού και όχι βάσει μηνών, καθώς οι ανάγκες που θα προκύψουν δεν είναι  συγκεκριμένες και οι παροχές δεν είναι όλες ίδιες. Παράδειγμα ίδια έξοδα δεν έχει μια στείρωση με ένα χειρουργείο ή μια εξέταση κτλ
  • Η κτηνιατρική περίθαλψη θα πρέπει να είναι όλες τις ώρες και μέρες και όχι μόνο σε ωράριο γραφείου.
  • Οι υιοθεσίες, η εύρεση οικογένειας για αδέσποτα ζώα, γίνεται εξολοκλήρου απο τον φιλοζωικό σύλλογο και απο τους φιλόζωους, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα απο την σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου, ενώ απο τη σελίδα του δήμου Ωραιοκάστρου δεν έχει γίνει ποτέ καμία σχετική ανάρτηση, όπως σε αντίθετη περίπτωση έχει γίνει για δωρεές τροφών με φωτογραφίες και σχετικά κείμενα. 
Στο σημείο που αναφέρει ότι: «Σε κάθε δήμο συγκροτείται, με απόφαση του δημάρχου, πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων.
Στην Επιτροπή μετέχουν:
(α) Δύο (2) μέλη που ορίζονται από φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που είναι εγγεγραμμένα στο ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων της παρ. 23 του άρθρου 2 και δραστηριοποιούνται στον δήμο.
(β) Ένας (1) κτηνίατρος που ορίζεται από τον οικείο δήμο και ο οποίος είναι, κατά προτίμηση, ο υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και, ελλείψει αυτού, άλλος ιδιώτης κτηνίατρος.
(γ) Ένας (1) επαγγελματίας εκπαιδευτής, μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων και, ελλείψει αυτού, εκπαιδευμένος υπάλληλος του οικείου δήμου.
(δ) Ένας (1) εκπρόσωπος που ορίζεται από τον οικείο δήμο, με τον αναπληρωτή του.
Ορισμένοι είτε αγνοούν τη σύσταση της Επιτροπής, είτε εσκεμμένα την αποκρύπτουν, αναφέροντας ψευδώς ότι δεν έχει συσταθεί. Τους καλούμε να ανακαλέσουν άμεσα!»
  • Η σύσταση της επιτροπής δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ στους πολίτες ούτε στους αιρετούς. Καμία υποχρέωση απο κανέναν να γνωρίζει.
  • Για την σύσταση της επιτροπής έπρεπε να παραχωρηθεί χώρος απο τον δήμο Ωραιοκάστρου στη Φιλοζωική για την στέγασή της για να μπορέσει να εγγραφεί ΥποΜητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων.
    Η παραχώρηση του χώρου έγινε μέσα στο καλοκαίρι. Καμία ενημέρωση και πάλι.
  • Τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους. Πόσο δε να τα γνωρίζουν οι πολίτες και οι αιρετοί. Εκ του αποτελέσματος κανένας δεν αγνοεί την επιτροπή, κανένας δεν αποκρύπτει την ύπαρξή της κανένας δεν λέει ψέμα, απλά η διοίκηση δεν παρουσιάζει την αλήθεια.

Στο σημείο που αναφέρει ότι: «Επίσης, επικαλούνται ότι για να συσταθεί η Επιτροπή απαραίτητος όρος η ύπαρξη λειτουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων. ΨΕΜΑ. Κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται σε κανένα απολύτως σημείο του Νόμου, αλλά αντίθετα αναφέρεται ότι οι Δήμοι που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και το κατάλληλο προσωπικό για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων μπορούν να συμβληθούν με ιδιώτες, όπως κάνει και ο Δήμος Ωραιοκάστρου.»

  • Τα πολλαπλά δελτία τύπου για την δημιουργία καταφυγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκηδόνας , αξίας 743.973,75 €, πέρασε στο υποσυνείδητο του κόσμου. Δεν είναι δική του ευθύνη, ότι διατυμπανίζετε  διατυμπανίζουν. 
  • Ο νόμος επιτρέπει την σύμβαση του δήμου με ιδιώτες για τη φιλοξενία των αδέσποτων, αφού δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές, αλλά ο νόμος υποχρεώνει τον δήμο ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ να παρέχει στους ιδιώτες ΤΡΟΦΕΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Αυτό δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ. Όπως ποτέ δεν έχουν γεμίσει τροφές οι ταΐστρες που τοποθετήθηκαν πάλι βάση νόμου.

Τέλος το κατηγορηματικό δελτίο τύπου προς τους πολίτες και τους αιρετούς που παρουσιάζει την διοίκηση Τσακίρη ως καθόλα νόμιμη προς την φροντίδα των αδέσποτων καταργείται αυτόματα απο την επιστολή του Φιλοζωικού συλλόγου Ωραιοκάστρου  προς τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και κοινοποίηση στην Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, η οποία στάλθηκε 2/8/2022

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.