Αη Γιάννης στο Καστρί Σκόπελος – Βίντεο απο την υπέροχη τοποθεσία

Αη Γιάννης στο Καστρί Σκόπελος – Βίντεο απο την υπέροχη τοποθεσία

Στο πανέμορφο νησί μας, την Σκόπελο, υπάρχει ένα Εκκλησάκι  όπου η παράδοση λέει ότι ένας ψαράς από το χωριό Γλώσσα καθώς επέστρεφε ένα βράδυ από το ψάρεμα διέκρινε στην κορυφή του βράχου ένα φως .

Το έβλεπε κάθε βράδυ , ώσπου εμφανίστηκε στον ύπνο του μια γυναίκα που του αποκάλυψε ότι στην κορυφή του βράχου υπάρχει μια εικόνα .
Όταν ανέβηκε στην κορυφή βρήκε την εικόνα του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου .

Τότε πήρε την εικόνα , όμως όπου και να την μετέφερε εκείνη ξαναγύριζε πίσω στην αρχική της θέση , εκεί όπου τελικά κτίστηκε το εκκλησάκι και γιορτάζει στις 29 Αυγούστου .

Το εκκλησάκι του Αι Γιάννη βρίσκεται στην κορυφή ενός θεαματικού βράχου ύψους 100 μέτρων, για να φτάσει κανείς στο εκκλησάκι πρέπει να ανέβει περίπου 106 απότομα σκαλοπάτια λαξευμένα πάνω στο βράχο .

Από την πλευρά του γκρεμού τα κάγκελα προσφέρουν καλή προστασία και όταν φτάσει κάποιος στην κορυφή του ξεχνά την κούραση και η θέα τον αποζημιώνει .
Το πέλαγος ξετυλίγετε μαγικά και μικρές παραλίες γεμάτες πέτρα αντανακλούν τα γαλαζοπράσινα νερά .
Στο εκκλησάκι όπως και σε πολλές περιοχές της Σκοπέλου γυρίστηκαν πλάνα από την επιτυχημένη ταινία του Hollywood Mamma mia .

Νίκος Φωτιάδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.