Αθλητικοί Σύλλογοι Ωραιοκάστρου – Κονταξοπούλειο Ώρα μηδέν!

Ανοιχτή επιστολή στάλθηκε απο τον Δ.Α.Σ. Ωραιοκάστρου προς κάθε υπεύθυνο του δήμου για την χρήση των αθλητικών χώρων και τις οικονομικές χρεώσεις :

Ο Σύλλογος μας σεβόμενος τον ρόλο που πρέπει να επιτελέσει στη τοπική κοινωνία καθώς και τους όλους απλούς πολίτες του Ωραιοκάστρου, όπως επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος να ανταπεξέλθει στα έξοδα για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των αθλητικών χώρων και μετά την σημερινή συνάντηση των συλλόγων παρουσία του κου Πανούση για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς για να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις των προηγουμένων ετών για την χρήση και την εύρυθμη λειτουργία των γηπέδων (κλειστών εγκαταστάσεων, γηπέδων ποδοσφαίρου & αιθουσών) και επειδή ο Σύλλογος μας δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς, το ΔΣ του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου αποφάσισε να προτείνει το κάτωθι :
“κάθε σύλλογος αθλητικός, πολιτιστικός ή οιασδήποτε άλλης μορφής, που έχει σαν έδρα οποιοδήποτε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο οποίος χρησιμοποιεί δημοτικές εγκαταστάσεις να είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ένα αντίτιμο που θα αναλογεί στις λειτουργικές δαπάνες των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ, φυσικό αέριο, υλικά συντήρησης, υπηρεσίες συντηρήσεις, εξοπλισμού εγκαταστάσεων, απρόβλεπτα, ασφάλιση κ.λπ.) Στον υπολογισμό για τον υπολογισμό της χρηματικής αποζημίωσης να περιλαμβάνονται γραφεία, αποθήκες, αίθουσες, αγωνιστικοί χώροι κ.λ.π. ”

Άλλωστε αυτά ορίζει και ο κανονισμός Δήμου Ωραιοκάστρου με τις υπ΄ αριθ. 244/2014, 390/2014, αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων του δήμου.

Με τις αριθ. 176/2015 και 248/2015 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έγιναν τροποποιήσεις του άρθρου 6 του κανονισμού.

Εκτός των άλλων ζητούμε την εφαρμογή του αθλητικού νόμου σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 2725/1999, άρθρο 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 147) (περί αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων της Γ.Γ.Α.), άρθρο 30 παρ. 2 του ν. 4726/2020 (αποβολή σωματείων που δεν λαμβάνουν αναγνώριση και δεν εγγράφονται στο μητρώο της Γ.Γ.Α. από όλους τους αγωνιστικούς χώρους των Ο.Τ.Α.). Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τις παραχωρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Το αντίτιμο που τους αναλογεί θα καταβάλλεται από όλους τους χρήστες κάθε εγκατάστασης αναλογικά και ανάλογα με το συμφωνητικό παραχώρησης μηνιαίως κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Το ΔΣ του ΔΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ αρνείται να πληρώνει μόνον αυτό τα λειτουργικά έξοδα του “Κονταξοπούλειου” και των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ή θα πληρώνουν όλοι ή κανένας.

Αποφασίστε !!!! Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να σταματήσουν περί χρεώσεων της λειτουργίας των γηπέδων ΜΟΝΟΝ στο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου.

Ο δήμος πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα του γηπέδου ποδοσφαίρου (χόρτο), αλλά όταν ζητάμε εμείς την χρήση του γηπέδου, μας ζητάτε να πληρώσουμε για τα έξοδα του γηπέδου.

Δεν μπορεί να έχει λειτουργικά έξοδα μόνον το Κονταξοπούλειο.

ΥΓ 1 : Στη συνάντηση των συλλόγων, που συγκάλεσε στις 04.09.23 ο εντεταλμένος αθλητισμού ο κος Πανούσης, αποφάσισε ο ίδιος να κάνει επιλεκτική εφαρμογή του αθλητικού νόμου που αφορά τον νόμο περί παραχώρησης των αθλητικών χώρων.

Ο αθλητικός νόμος, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του ν. 2725/1999, είναι ξεκάθαρος και δεν επιδέχεται ερμηνείες που βοηθούν τα συμπαθούντα σωματεία, τα οποία έχουν διαγραφεί, για το άθλημα πετοσφαίρισης (βόλεϊ) από την ΓΓΑ ή νέα «αγαπημένα» σωματεία:

«αθλητικά σωματεία που δεν έχουν αθλητική αναγνώριση και δεν είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο που τηρεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν δημοτικούς αθλητικούς χώρους».

ΥΓ 2 : Δυστυχώς δεν είναι λύση “βρείτε τα μεταξύ σας” που συνεχώς υποστηρίζει ο εντεταλμένος κος Πανούσης, όταν έχει στα χέρια του ένα “εργαλείο” όπως ο Κανονισμός Λειτουργίας Κλειστών Γυμναστηρίων. Όταν ο Σύλλογος μας ζητάει ΜΟΝΟΝ τις ώρες τις οποίες δικαιούται βάσει κανονισμού λειτουργίας του ΔΩ, επικαλείται ο κος Πανούσης τα λειτουργικά έξοδα του Κονταξοπούλειου, λες και τα άλλα κλειστά γήπεδα, αίθουσες χορού, αγωνιστικοί χώροι ποδοσφαίρου δεν έχουν λειτουργικά έξοδα.

ΥΓ 3 : Αποφάσισε όμως ο κος Πανούσης, μονομερώς, να εφαρμόσει το περσινό πρόγραμμα, άσχετα αν η ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης) διέγραψε τον σύλλογο του Ωραιοκάστρου ως ΑΝΕΝΕΡΓΟ τα τελευταία πέντε χρόνια, εννοείται πως όλα αυτά τα χρόνια το γραφείο αθλητισμού παραχωρούσε ώρες για βόλεϊ στο εν λόγω σύλλογο, η ΓΓΑ διέγραψε σωματείο του Ωραιοκάστρου από τα Μητρώα της για το άθλημα της Πετοσφαίρισης, αναγνωρίστηκε βέβαια το εν λόγω σωματείο, για το Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση και Σκάκι.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΑ για την επαλήθευση των ανωτέρω είναι :

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση

https://somateia.gga.gov.gr/

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.