Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σποράδες

Ο προγραμματισμός των δρομολογίων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
IMG_9350
Τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά τους θερινούς μήνες με προορισμό τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, θα εκτελούνται με ταχύπλοο καταμαράν «FlyingCat4» χωρητικότητας 440 ατόμων, της Hellenic Seaways από τις 2 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017. Στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλει ήδη από το 2013 η Διοίκηση του Δήμου και πρωτίστως ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να επιτευχθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες, έδωσε έμφαση ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και τόνισε: «Προηγήθηκαν πολλές επαφές με αρμόδιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με τουριστικούς φορείς και πράκτορες, για την υλοποίηση της σύνδεσης καθώς και για δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων για τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες». Ο Αντιδήμαρχος έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την Hellenic Seaways, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και για την Θεσσαλονίκη, που επωφελείται καθώς προσθέτει στο τουριστικό προϊόν της. «Θα προσπαθούμε συνεχώς για την ανάπτυξη και την τουριστική άνοδο της Θεσσαλονίκης παράλληλα με όλα τα σημαντικά που συμβαίνουν καθημερινά και ενάντια στην απαξίωση που κυριαρχεί στη χώρα μας». Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Hellenic Seaways, Αριστείδης Κατσαΐτης, επισήμανε ότι τα φετινά δρομολόγια σχεδιάστηκαν με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειάς της. «Θα πραγματοποιείται ένα δρομολόγιο καθημερινά, με προορισμό Θεσσαλονίκη – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, από τις 2 Ιουνίου 2017.
Έως τις 29 Ιουνίου θα εκτελούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα – εκτός Τρίτης και Τετάρτης – ενώ από τις 30 Ιουνίου και έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά, με ώρα αναχώρησης 10.00 και επιστροφή στις 18.40, ενώ η διάρκεια των διαδρομών ορίζεται στις 3, 3,5 και 4 ώρες ανάλογα με τον προορισμό. Ο ίδιος αναφερόμενος στο αδιαπραγμάτευτο καθήκον και τη δέσμευση της εταιρίας για συνεχή βελτίωση και παροχή υπηρεσιών ποιότητας και ασφάλειας του επιβατικού κοινού αλλά και τη στήριξη της εγχώριας οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών, επισήμανε τη σπουδαιότητα της ύπαρξης ταχύπλοου στην Θεσσαλονίκη, περιοχής με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Τέλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την αύξηση της κίνησης σχολίασε: «Το περσινό καλοκαίρι ταξίδεψαν με την εταιρία μας 70.000 άτομα, ενώ για φέτος, με δεδομένη την αύξηση της τουριστικής κίνησης ευελπιστούμε ο κόσμος και η αγορά να ανταποκριθεί και να χτίσουμε μια γραμμή δυνατή και οικονομικά αποδοτική». Από πλευράς του ο ναυτικός πράκτορας της Hellenic Seaways στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δημητριάδης αναφέρθηκε στις τιμές οι οποίες κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα και ορίζονται σε 59€ ανά διαδρομή, 100€ με επιστροφή και τόνισε:
«Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα εκπτωτικών έως και 50% εισιτηρίων για φοιτητές, πολυτέκνους και παιδιά καθώς και πολλά πακέτα προσφορών, ενώ ισχύει και για φέτος το πρόγραμμα της Cosmote «Deals For You», που παρέχει δωρεάν επιστροφή και σε περιορισμένο αριθμό επιβατών, εκπτωτικά εισιτήρια στην τιμή των 22€».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.