Ακυρώθηκε θεατρική παράσταση μια ημέρα πριν λόγω αφισοκόλλησης – Καταγγελίες στο ΣΕΗ – Τοποθετήσεις

Ακυρώθηκε θεατρική παράσταση μια ημέρα πριν λόγω αφισοκόλλησης – Καταγγελίες στο ΣΕΗ – Τοποθετήσεις

Με το εισιτήριο στο χέρι έμειναν παιδάκια και οι ηθοποιοί να χάνουν τα λόγια τους έπειτα απο την απόφαση του δήμου ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ για ακύρωση παράστασης

Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 31/7/2022 στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νέου Πύργου, έπειτα απο απόφαση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο παραγωγός της θεατρικής παράστασης “ΠΙΝΟΚΙΟ” κ. Γιάννης Χριστόπουλος έλαβε μια ημέρα πριν, στις 30/7/2022, απο την σχολική επιτροπή με θέμα την ακύρωση θεατρικής παράστασης με την αιτιολογία δεν οτι τηρήθηκε από μέρους του παραγωγού ο όρος που του είχαν κοινοποιήσει περί απαγόρευσης αφισοκόλλησης σε κοινόχρηστους χώρους, όπως οριζόταν στις 21/7/2022

                     

Το oraiokastro24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.)  κ. Σπύρο Μπιμπίλα και η τοποθέτησή του για το θέμα ήταν οτι ο νόμος σε ανάλογες περιπτώσεις δεν προβλέπει ακύρωση της παράστασης αλλά επιβολή προστίμου προς τον παραγωγό που δεν τήρησε την συμφωνία. Παρότρυνε τους ηθοποιούς να προχωρούν σε καταγγελίες στο ΣΕΗ, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα τονίζοντας ότι “μόνο έτσι θα αλλάξει το τοπίο και θα σεβαστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αξίζουμε καλύτερη ζωή, δεν χαρίζουμε την αξιοπρέπειά μας. Όλοι μαζί για ΣΕΗ δυνατό”

Ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης παράστασης Τάκης Βαμβακίδης σε επικοινωνία με το oraiokastro24 περιέγραψε με συγκινητικά πραγματικά παραδείγματα το αντίκτυπο της ακυρωτικής απόφασης μέσα απο τα ερωτήματα των παιδιών που “ξεροστάλιαζαν” για την παράσταση που δεν ανέβηκε ποτέ:
“Στην άκρως συγκινητική εικόνα να μου προσφέρει με δάκρυα στα μάτια ένα 8χρονο κορίτσι, σαν άγγελος σε ομορφιά και ευγένεια, γαριδάκια στο ανοιχτό θέατρο Συκεών Θεσσαλονίκης, γιατί σαν καραγκιόζης ούρλιαζα…πεινάωωωωω… προστίθεται τώρα η χθεσινή εικόνα τρισχαριτωμένων παιδιών έξω στην κλειστή με λουκέτο πόρτα του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείου νέου πύργου Ευβοίας ( Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού) και βουρκωμένα να ρωτάνε….
Τι έπαθε ο Πινόκιο;;;;
Που είναι ο Τσεπέτο ;;;; ….
Μέλη του σχολικού συμβουλίου δήμαρχε ακούτε;;;
Επειδή αγαπάτε τα παιδιά σας …τα ανίψια σας …τα εγγόνια σας….νομίζω!”

Η τοποθέτηση του θεατρικού παραγωγού Γιάννης Χριστόπουλος:

Μια μέρα πριν την 31/7/2022, ημέρα πραγματοποίησης της παιδικής παράστασης «ΠΙΝΟΚΙΟ», στο δημοτικό σχολείο νέου Πύργου, ο Δήμος μας ενημέρωσε με επιστολή ότι δε θα πραγματοποιηθεί η παράσταση, επειδή βρέθηκε μια αφίσα σε χώρο που δε θα έπρεπε.
Πρόκειται για τον ίδιο δήμο, που φέτος το καλοκαίρι δεν έχει ούτε μια πολιτιστική εκδήλωση, απαξιώνοντας τον πολιτισμό και εξαφανίζοντας κάθε πολιτιστική δραστηριότητα.
Πρόκειται για τον ίδιο δήμο, στον οποίο πέρυσι διαθέσαμε όλα τα έσοδα της παράστασης μας «το κρυφό σχολείο», για την ενίσχυση των πυρόπληκτων, για τους οποίους ας μας πει ο δήμαρχος τι έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο.
Πρόκειται για τον ίδιο δήμο από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια μας, η οποία επί 17 χρόνια δραστηριοποιείται στο παιδικό θέατρο, και κάθε χρόνο πραγματοποιούμε παραστάσεις.
Πρόκειται για τον ίδιο δήμο, που αντί μας επιβάλλει πρόστιμο, αν υποτεθεί ότι βρέθηκε παράνομη αφίσα, διαλέγει το επαχθέστερο μέτρο και ακυρώνει την παράσταση μια μέρα πριν, χωρίς καμία ειδοποίηση στους κατοίκους του δήμου που θα προσέλθουν κανονικά και χωρίς φυσικά να σκεφτεί τα έξοδα και τα χαμένα μεροκάματα των ηθοποιών και συντελεστών.
Πρόκειται για τον ίδιο δήμο που δε διαθέτει ούτε ένα στοιχειώδη χώρο (διαφημιστικά πλαίσια) όπως κάνει κάθε σοβαρός Δήμος για να μπορούμε να κάνουμε διαφήμιση των παραστάσεων μας και κάθε επαγγελματίας που θέλει να προβάλει την δουλειά του.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει για την παράνομη συμπεριφορά της.
ΥΓ1: Αρκεί κανείς να κοιτάξει στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει το πλήθος των αρνητικών σχολίων για αυτή την ενέργεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
ΥΓ2: Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του θεάτρου που μας συμπαραστάθηκαν επώνυμα
ΥΓ3: Όλα τα μεροκάματα των συντελεστών και ηθοποιών θα πληρωθούν κανονικά και ας μην πραγματοποιήθηκε η παράσταση.
Το oraiokastro24 δεν θα μπορούσε να μην ζητήσει και την άποψη του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για το θέμα. Στάλθηκαν στο mail του site το έγγραφο παραχώρησης αδείας για την παράσταση και τη ρητή απαγόρευση αφισοκόλλησης, απαγόρευση που οδήγησε στην απόφαση ακύρωσης της παράστασης:

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.