Ακόμα μια μεγάλη κίνηση απο τον Ιβάν Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία τμήματος ποντιακών σπουδών στο ίδρυμα.

Αρχικά ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε: «Πάντα ήθελα το ίδρυμά μας να συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ο ρόλος μας είναι πολύ απλός και αυτός είναι να πληρώνουμε εγκαίρως τα έξοδα. Ο προϋπολογισμός μας είναι ανοιχτός και θα καλύψουμε ό,τι έξοδα υπάρχουν.
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, ωστόσο υπήρχε μεγάλη ανάγκη οικονομικής συνεργασίας.
Γι’αυτό, ορίζουμε αυτές τις έδρες. Όσοι περισσότεροι Έλληνες γίνουν ποιοτικοί φορείς της ρωσικής γλώσσας τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχουν.
Το ίδιο κάνουμε και στη Ρωσία, στο Πανεπιστήμιο του Ροστόφ, με το οποίο υπογράψαμε πρόσφατα νέα συνεργασία με έδρες που αφορούν την ελληνική γλώσσα».

o_proipologismos_mas_einai_anoixtos_1

Στο τέλος της ομιλίας του ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είπε πως «όλα αυτά από εμένα, τον φιλοξενούμενο εδώ στη χώρα», αφήνοντας αιχμές για κάποιους που τον αποκάλεσαν φιλοξενούμενο παρά τις επενδύσεις εκατομμυρίων που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.