“Αλληλεγγύη για όλους” ή “κλειστά μαγαζιά”;

Αυτή ήταν η αντιπαράθεση που διαδραματίστηκε μεταξύ δημοτικών συμβούλων,εμπορικού συλλόγου Ωραιοκάστρου και εκπροσώπου “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” σήμερα,στις 10/9/13 στο 20 θέμα του δημοτιοκού συμβουλιου,που ήταν η εξέταση αίτησης της ομάδας πολιτών Ωραιοκάστρου “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” για χορήγηση άδειας κατάληψης χώρου στην θέση “ΑΛΩΝΙΑ” της ενότητας Ωραιοκάστρου ,στις 15/9/13 για την διανομή αγροτικών προϊόντων απο παραγωγούς σε καταναλωτές κατοίκους του Δήμου μας.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας,κ.Ματσουκατίδης Θεόδωρος του οποίου η τοποθέτηση ήταν αρνητική,οπως και την προηγούμενη φορά που ηταν ομόφωνη απόφαση να μη δωθεί άδεια,ενω η κίνηση πολιτών πραγματοποίησε τη δράση της καταχρηστικά.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν οτι υπάρχει κοινωνική τράπεζα,υπάρχουν φορείς και οι εκκλησίες που στηρίζουν του αδύναμους ανθρώπους του δήμου μας.Ο κ.Χάτσιος,εκπρόσωπος της δράσης,κατέθεσε υπογραφές υπέρ της δράσης αυτής,κατι που το οποίο αμφισβήτησε ο Δήμαρχο για το πόσο ανάγκη έχουν τα άτομα αυτά,για ονόματα που δεν ήταν καθαρογραμμένα και τόνισε ότι υπάρχουν άτομα που υπογράφουν απο άλλους Δήμους,(Πανοράματος,Πολύχνης κ.α.)
Αναφερθηκε επίσης για το ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ που λειτουργούσε παλαιότερα και πόσο κακό έκανε στην αγορά του δήμου μας.
Τόνισε οτι όλες αυτές οι δράσεις έχουν πολιτικό χαρακτήρα κρυμμένες πίσω απο την μάσκα του εθελοντισμού.
Στόχος είναι η στήριξη της τοπικής αγοράς.
Σύμφωνοι στην τοποθέτηση του δημάρχου ήταν οι περισσότεροι.

Ο αντιδήμαρχος κ.Δούμπαλας πρότεινε,σε περίπτωση που ξανα λειτουργήσουν παράνομα, οπως την προηγούμενη φορά,να γινει καταγγελία απο τον δήμο.

Υπερ της δράσης ήταν οι κ.Γαβότσης,κ.Καρύδης,κ.Χατζηπαραδείσης,χαρισματικά για τελευταία φορά, και προτείναν να γίνεται 3-4 φορές τον χρόνο η δράση αυτή.

Τοποθετήθηκε και ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου με την εξής επιστολή :
<<Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου έπειτα απο συνεδρίαση,σας καταθέτει την στάση του απέναντι στη δράση πολιτών "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" Δεδομένου οτι η εν λόγω δράση δεν απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένο κοινό,ως πρεσβεύει,ότι τα προϊόντα τα οποία παρέχει είναι πέραν των 2-3,ως ήταν η αρχική πρόταση και έχει φτάσει στα 25 και τέλος ότι η συχνότητα αυτής της δράσης έχει γίνει πολύ συχνή με συνέπεια να επηρεάζονται αρνητικά τα καταστήματα του δήμου μας, ο Ε.Σ.Ω. είναι αντίθετος με την δράση των πολιτών "χωρίς μεσάζοντες",αφού η δράση αυτή κινείται στα άνωθεν πλαίσια που αναφέραμε. Υπό άλλες προϋποθέσεις,στήριξης οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ο Ε.Σ.Ω. θα είναι αρωγός.>>

Το παρόν έδωσε και ο προεδρος του Ε.Σ.Ω.,κ.Ιακωβίδης Βασίλης ο οποίος υποστήριξε την απόφαση του συμβουλίου του και τα συμφέροντα των καταστημάτων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

20130910-224047.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.