Αμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμικες διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.