Ανάσα ζωής στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου απο τους μαθητές  

Ανάσα ζωής στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου απο τους μαθητές

Μπορεί οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Παλαιοκάστρου να είναι σε διακοπές τις δράσεις τους όμως δεν σταματούν! 

Οι μαθητές Αντώνης, Μάριος και Νίκος  συναντήθηκαν ακόμη μια φορά στο σχολείο και μάλιστα στις διακοπές του Πάσχα για να φυτεύσουμε δέντρα και καλλωπιστικά  φυτά στον αύλειο χώρο του σχολείου.

1 2 3 4

Συνεχίσαμε ότι δεν είχαμε προλάβει να φυτεύσουμε το προηγούμενο διάστημα μέσω των εργαστηρίων Δεξιοτήτων με την Α τάξη.

Βάλαμε μικρά δέντρα και αρωματικά φυτά που προμηθευτήκαμε μέσω της Περιφέρειας Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας ( θα ακολουθήσουν και άλλες δενδροφυτεύσεις) και 15 μεγάλα δέντρα και καλλωπιστικά φυτά χορηγία από την ΤΙΤΑΝ ΑΕ.

Δίπλα στην ροδιά τους (το 2 εκατομμυριοστό δέντρο  των δεντροφυτεύσεων  του ΤΙΤΑΝΑ) έβαλαν Δαμασκηνιές και Υγράμβαρες,  ευελπιστώντας στο άμεσο μέλλον  στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων δέντρων από το σχολείο. 

5 .jpg

Δεν υπάρχει τίποτα πιο θεραπευτικό, ανακουφιστικό και χαλαρωτικό από το να χώνεις τα χέρια στο χώμα, να αγγίζεις τη γη και να φυτεύεις ένα δένδρο.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το συναίσθημα που θα νιώσουν οι μαθητές όταν μετά από χρόνια περνώντας μπροστά από το σχολείο θα αντικρύσουν τα δέντρα που οι ίδιοι βάλανε.

Πολλές φορές παππούδες βλέποντας τους μαθητές να σκάβουν και να φυτεύουν  όλα αυτά τα χρόνια σταματούσαν για να τους πούνε την δική τους ιστορία για κάποιο από τα δέντρα στο σχολείο!

Τα δέντρα φυτεύτηκαν δίπλα στις 4 ελιές μας την Ελπίδα, Επιμονή, Ελλάδα και  Ειρήνη που είχαν βάλει οι μαθητές σε μια δράση που κάναμε  τον Νοέμβριο του 2016.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές  που στην περίοδο των διακοπών τους πήγαν στο σχολείο τους , το δεύτερο σπίτι τους και βάλανε το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα!!!

6 7

8

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.