Ανακαλύψαμε το μυστικό της Περσεφόνης – Κατάβαση στον ποταμό Αγγίτη – Μοναδικό Rafting, βίντεο

Ανακαλύψαμε το μυστικό της Περσεφόνης – Κατάβαση στον ποταμό Αγγίτη – Μοναδικό Rafting, βίντεο

Ο ποταμός Αγγίτης πηγάζει στα δυτικά της Δράμας ανάμεσα στο Μενοίκιο όρος και στους πρόποδες του Φαλακρού και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό φαράγγι, καθώς εισέρχεται στον νομό Σερρών από τα ανατολικά. Τα βράχια κατεβαίνουν απότομα, σχεδόν κάθετα, και βυθίζονται στο ποτάμι προσφέροντας ένα παραδεισένιο τοπίο για εξερεύνηση.

Μέσα σε αυτό το φαράγγι υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό!!!
Η σπηλιά της Περσεφόνης, μια απο της πύλες του Άδη στην Ελλάδα!

 

Γνωρίσαμε τον “ποταμάνθρωπο” Νικόλαο Μπαράκο που μας πρόσφερε γνώσεις αλλά και μοναδικές ώρες αξέχαστων εμπειριών. Και μείς με την σειρά μας σας τον παρουσιάζουμε!

Ο Νίκος Μπαράκος γεννήθηκε το 1976 στη Λάρισα, με καταγωγή Δασοχώρι, δήμος Δεσκάτης Γρεβενών και ορεινά χωριά της Καλαμπάκας Τρικάλων μέσα στα Αντιχάσια (μεγαλύτερο δάσος οξυάς στην Ελλάδα).

Μεγάλη αγάπη για την φύση, για τα βουνά και τα ποτάμια.
Ερωτεύτηκε την κορυφή στις αρχές του 2000 όπως και τα ποτάμια τα οποία τον τράβηξαν τόσο πολύ που του έγιναν τρόπος ζωής.
Αγάπησε το Rafting ως άθλημα για αυτό και ακολούθησε την σχολή οδηγών ποταμού ούτως ώστε να μπορεί ασφαλής, υπεύθυνα και νόμιμα να υλοποιεί τέτοιες δραστηριότητες.
Πριν δημιουργήσει την δική του εταιρεία τα τελευταία πέντε χρόνια, δούλεψε πολλά χρόνια για άλλες εταιρείες που εδρεύουν στον ελληνικό χώρο όπως η trekking Hellas ( σε πολλούς νομούς), η escape way, η Forestis- την οποία οργάνωσε τεχνικά για περίπου 5-6 χρόνια.

Έχει γυρίσει γενικά σχεδόν όλα τα ποτάμια της Ελλάδας από πάρα πολλές φορές.
Μετράει στο ενεργητικό του πάνω από 5000 καταβάσεις ποταμών!

Η αγάπη και ο ζήλος που είχε για όλο αυτό τον οδήγησαν στο να ακολουθήσει πολλά ποτάμια, να τα δει τεχνικά, να αποκτήσει κάποια εμπειρία και να χαίρεται την κάθε του στιγμή που βρίσκεται μέσα στο ποτάμι και γενικά στην φύση και στην ύπαιθρο.

Η πρώτη του κατάβαση ήταν το 2000 στον Βοϊδομάτη ως πλήρωμα βάρκας και έκτοτε, από την επόμενη μέρα, μπήκε και ακολούθησε την ομάδα των Γρεβενών και άρχισε να μαθαίνει. Ασχολήθηκε με δύσκολα τεχνικά ποτάμια όπως ο Ασπροπόταμος και Αχελώος, στον οποίο ήταν ο πρωτεργάτης για να τον μελετήσουν και εντέλει να τον κάνουν προσβάσιμο για τον κόσμο.

Είναι από τους ελάχιστους, για να μην πούμε ο μόνος πλέον που κάνει καταβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας όπως επίσης και στο εξωτερικό ( Βουλγαρία).

Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τον Αγγίτη για το κοινό με το ομώνυμο φαράγγι το οποίο το είχαν παρατήσει εδώ και πολλά χρόνια άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνταν εκεί.

Οι νυχτερινές καταβάσεις υπό το φως της πανσελήνου είναι η σπεσιαλιτέ του!
Μην το χάσετε!
Πέραν του Rafting, ασχολείται με πολλές πεζοπορίες σε πολλά βουνά και κορυφές, σε καταρράκτες, επισκέψεις σε σπήλαια, οργανωμένα και μη.
Σχοινιά στα βράχια ( Rappel, climbing), ποδήλατο βουνού, τοξοβολία, διάσχιση φαραγγιών, εξερεύνηση, ξενάγηση, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο φαράγγι του Αγγίτη, εταιρικά παιχνίδια, κανό και πολλά άλλα είναι δραστηριότητες που συνθέτουν την εικόνα το River Monsters Outdoor Activities.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τις βόλτες με τζιπ στην βόρεια Ελλάδα: Παγγαίο, Φαλακρό, οροσειρά της Ροδόπης, οροσειρά της Πίνδου, όρος Βορρας ( Καϊμακτσαλάν) , Αντιχάσια και αλλού.

Όταν περιηγείσαι με τους River Monsters Outdoor Activities βλέπεις μέρη και μαθαίνεις πράγματα που δεν θα τα συναντήσεις αλλού!
Τι εννοούμε; Ανακαλύπτουμε σημεία που μπορείς παραδείγματος χάριν να δεις την μισή Ελλάδα με μία περιστροφή του κεφαλιού σου! Μοναδικό!

Είναι οι River Monsters Outdoor Activities απλά είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ !!!!!

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε και εσείς την μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα επιδιώξετε να την ζήσετε σε πραγματικό χρόνο!!!!!!

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.