Ανακοίνωση Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. για τα κρούσματα κοξάκι

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και Πολιτισμού (ΔΟΠΠΑΩ) κ. Αντωνιάδου Ρένα εξέδωσε ανακοίνωση για τα κρούσματα κοξάκι που παρουσιάστηκαν σε παιδικό σταθμό του Ωραιοκάστρου. Ενημερωτικά να αναφερθούμε ότι ο ιός Κοξάκι (Coxsackie) είναι μέλος της οικογένειας των ιών Πικορναϊών (Picornaviridae) του γένους του Εντεροϊών (Enteroviruses). Πρόκειται ουσιαστικά για έναν υπότυπο εντεροϊού, που έχει ένα μόνο σκέλος ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) στο γενετικό του υλικό. 1d0f4045d436516a70a40bd5cb4e3cc8.w600.h340.z1
Δείτε την σχετική ανακοίνωση της προέδρου:
“Ενημερώνουμε τους γονείς των δημοτικών παιδικών σταθμών Ωραιόκαστρου ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την νόσο ΧΕΙΡΩΝ -ΠΟΔΩΝ- ΣΤΟΜΑΤΟΣ (κοξακι).
Δύο μόνο κρούσματα επιβεβαιωμένα αναφέρθηκαν στο παράρτημα του Β’ Κεντρικού Σταθμού, σ΄ένα μόνο τμήμα και αφορούν αδέλφια. Έγινε προληπτικά απολύμανση σε όλο το σταθμό και βγήκε ανακοίνωση για ενημέρωση των γονέων.
Οι παιδικοί μας σταθμοί ακολουθούν τις οδηγίες του παιδιάτρου μας και τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής.”Αντωνιάδου

vendo

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σημερα 16_10_2015πηγα το παιδι μου στο γιατρομετα απο δυο μερες υψηλου πυρετου και διαγνωστηκε επισημα οτι εχει κοξακι. Χτες τηλεφωνησα στο σταθμο για να επιβεβαιωθω οτι ολα ειναι ενταξει,αφου το διαβασα την τετ’αρτη στη σελιδα σας και μου ειπαν πως δεν υπαρχει κανενα τετοιο θεμα.το τονισα επειδη εχω στο σπιτι νεογεννητο και μου ειπαν να μην ανησυχω. Παρακαλω μεχρι τη δευτερα να ενημερωθουν ολοι οι γονεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.