Αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Ανανιάδη στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Αναλυτική ενημέρωση όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των σχολικών συγκροτημάτων που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα στο δήμο Ωραιοκάστρου, είχε ο επικεφαλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση», Γιώργος Παπακωνσταντίνου Βαγγέλης Κανταρτζής, Χρήστος Τερζής και Γιώργος Παραπανήσιος. Σε επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη διαδικασία επιλογής των σχολείων που ακολουθήθηκε, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στο κλίμα αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου, με τις τελικές αποφάσεις.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως «ο τρόπος επιλογής των σχολικών συγκροτημάτων που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα δίχασε και συνεχίζει να διχάζει την κοινωνία, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την πολιτεία και κυρίως το κριτήριο της απόστασης».
Το γεγονός αυτό δημιούργησε την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας και κυρίως του μεγάλου εκείνου κομματιού της πλειοψηφίας των πολιτών που διακρίνονται για τη μετριοπάθεια τους, οι οποίοι «ενώ δεν συμμετείχαν σε ακρότητες αλλά αντιτάχθηκαν σε αυτές και δεν ασπάστηκαν ακραίες δηλώσεις και ενέργειες από επίσημα χείλη που έριξαν λάδι στη φωτιά και δημιούργησαν πολλά προβλήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, νιώθουν σήμερα αδικημένοι γιατί η μετριοπάθεια και η συγκαταβατικότητα τους εκλήφθηκε από την επίσημη πολιτεία ως αδυναμία».
Καταλήγοντας ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» τόνισε πως «αυτοί οι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα πειστικές απαντήσεις, απαιτούν ως ένδειξη ειλικρινούς και δίκαιης αντιμετώπισης τους τον επαναπροσδιορισμό των σχολικών συγκροτημάτων και την απόλυτη προσήλωση όλων των εμπλεκομένων (διοίκηση του Δήμου, Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας) στις θεσμοθετημένες και κοινώς αποδεκτές προϋποθέσεις που είναι η απόσταση, η επάρκεια κτιριακών εγκαταστάσεων, ο εμβολιασμός, κ.ά.»
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συμφωνήθηκε να υπάρχει στο μέλλον ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
IMG_7416
Από το Γραφείο Τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.