ΑΝΕΘ: Προγράμματα κατάρτισης ανέργων για την απόκτηση δεξιοτήτων -Ποιους δήμους αφορά

ΑΝΕΘ: Προγράμματα κατάρτισης ανέργων για την απόκτηση δεξιοτήτων -Ποιους δήμους αφορά

Η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» και του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ»,   έχει    αναλάβει    ως   Δικαιούχος   την    υλοποίηση   Προγράμματος κατάρτισης ανέργων.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι : “ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΑΠΤΟΚ/ΠΑΑ/ΕΠΑΛΘ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ Δ. ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ Δ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”.

Στο πλαίσιο της Πράξης περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

Συμβουλευτική με στόχο τη διερεύνηση αναγκών, τον προσωπικό και επαγγελματικό απολογισμό και την κατάρτιση ατομικού σχεδίου δράσης, 3 ωρών για κάθε ένα από 60 ωφελούμενους

Προγράμματα Κατάρτισης (3 συνολικά), για 20 ωφελούμενους το καθένα, διάρκειας 190 ωρών για κάθε ωφελούμενο, στα εξής θέματα:

  1. «ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»
  2. Επιχειρηματικότητα – Μάρκετινγκ και εξαγωγές Παραδοσιακών Προϊόντων
  3. Έναρξη Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στον Κλάδο της Αγροδιατροφής

Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων βάσει αναγνωρισμένων προτύπων.

Η Πράξη απευθύνεται συνολικά σε 60 ανέργουςαπόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσηςπου κατοικούν στην εγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ/ΠΑΑ/ΕΠΑΛΘ που περιλαμβάνει τους Δήμους ΛαγκαδάΒόλβης και τμήματα των Δήμων Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη και Δέλτα του Νομού Θεσσαλονίκης.

Κάθε ωφελούμενος θα συμμετέχει σε όλες τις Δράσεις της Πράξης (Συμβουλευτική, Κατάρτιση, Πιστοποίηση)

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Από 12-10-2020 έως και 30-10-2020 (ώρα 15.00)

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων των υποψηφίων ωφελούμενων ΕΔΩ

Για να δείτε την Αναλυτική Πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά: 2310801060 & 2310801070

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.