Ανησυχία για τα μεταδιδόμενα νοσήματα,απαίτηση να αδειάσει το ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,βίντεο

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται εν όψη του καλοκαιριού,οι κάτοικοι των Διαβατών και των γύρω περιοχών απο το στρατόπεδο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 1090,ανησυχούν για την μετάδοση νόσων που μπορεί αντιμετωπίσουν απο τα κουνούπια.
Οι αρμόδιοι δήλωσαν οτι θα στο πλαίσιο του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών 2016 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργεία της εργολάβου εταιρείας θα προβούν σε επίγειους ψεκασμούς περιαστικού και φυσικού συστήματος στον Δήμο Δέλτα.
Την παραχώρηση του κτιρίου της παλαιάς κοινότητας Διαβατών στην ΕΛΑΣ ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος και να καλυφθεί η μέγιστη ανάγκη και απαίτηση της επιτροπής αγώνα,αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του δημάρχου.
Το συναίσθημα των κάτοικων και σε αυτό το συμβούλιο ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης και αμφισβήτησης στα πρόσωπα που οι ίδιοι τους επιλέξανε να τους εκπροσωπούν. Σεβασμό,κατανόηση και αντρίκια συμπεριφορά ζητούν. Και αυτό τους δίνουν την ευκαιρία να το αποδείξουν με την παρουσία τους στις συνεδριάσεις της επιτροπής αγώνα και την πραγματοποίηση ενός δημοτικού συμβουλίου στα Διαβατά.
“Το πρώτο hot spot που θα φύγει θα είναι των Διαβατών” απαιτούν οι κάτοικοι και συναινεί και ο δήμαρχος.
Ένα ακόμη πρόβλημα είναι η αδυναμία του κέντρου υγείας των Διαβατών για εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων όσο και των προσφύγων.
Παράλληλα αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κυβερνητικό σχέδιο μεταστέγασης προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη σε εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά ακίνητα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, το οποίο αποκάλυψε και επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τους πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης.
«Δε δεχόμαστε άλλους πρόσφυγες στο δήμο Δέλτα. Δεν αντέχουμε άλλο, ήδη έχουμε απορροφήσει 2.500 άτομα. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι ήρεμα, όμως αν αλλάξει αυτή η κατάσταση η έκρηξη θα είναι τεράστια», τονίζει ο δήμαρχος Δέλτα.
Να σημειώσουμε πως για το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη στη ΒΙΠΕ, δε γνωρίζει τίποτα ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας…

Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε αποσπάσματα απο το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο:
ΒΙΝΤΕΟ


ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.