Ανοιχτό κάλεσμα απο τον ιερά Ωραιοκάστρου για σχεδιασμό πολιτισμού

Ανοιχτό κάλεσμα απο τον ιερά Ωραιοκάστρου για σχεδιασμό πολιτισμού

Με ανάρτησή του ο πάτερ Νικόλαος, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, καλεί όλους τους φορείς του δήμου Ωραιοκάστρου να οργανωθούν, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν όμορφες εκδηλώσεις που θα προάγουν πολιτισμό μακριά από διαθέσεις αυτοπροβολής.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό κείμενο του πάτερ Νικόλαου:

Αυτό έπρεπε να γίνεται σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Πότε θα κάτσουμε επιτέλους όλοι οι σύλλογοι (που δεν είναι και λίγοι!) και οι φορείς γύρω από ένα τραπέζι για να συζητήσουμε, σοβαρά, για τον πολιτισμό και να σχεδιάσουμε όμορφες εκδηλώσεις για τον τόπο μας ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ και μακριά από διαθέσεις αυτοπροβολής; Όλος ο Δεκέμβριος έπρεπε να είναι γεμάτος εκδηλώσεις σε κάθε κοινότητα, όλα τα παρασκευοσαββατοκύριακα(sic).
Στο Ωραιόκαστρο να γίνονταν ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στο κέντρο, άλλο Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις στην πλατεία του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, άλλο στο Παλαιόκαστρο, στο σχολείο, στην αυλή της Αγ. Παρασκευής, στην όμορφη πλατεία Τζαβέλα, στις πλατείες των χωριών, κάθε Σαββατοκύριακο! Είναι βέβαιο ότι, εάν γινόταν κάτι σοβαρό και ποιοτικό θα συνέδραμαν όλοι! Είδαμε στη λευκή νύχτα στο Ωραιόκαστρο πώς συνέβαλαν οι καταστηματάρχες. Κερνούσαν τον κόσμο, άλλοι είχαν όμορφες εκδηλώσεις (events), άλλοι έδιναν δωράκια κλπ. Βλέπουμε και χαιρόμαστε στη Νεοχωρούδα πώς ένας εμπνευσμένος άνθρωπος, που αγαπά τον τόπο του, συμπαρασύρει στο όραμα του ολόκληρο χωριό, εννοώ τον κ. Χρήστο Σαραμούρτση.
Και όχι μόνο τις γιορτές, αλλά και το καλοκαίρι, και το Πάσχα. Δεν χρειάζεται εκατομμύρια. Έμπνευση, ανιδιοτέλεια και συλλογικότητα χρειάζεται. Είμαι βέβαιος ότι εάν γίνουν ΌΜΟΡΦΑ και ΠΟΙΟΤΙΚΑ πράγματα, μακρυά από τα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα, κανείς δεν θα θέλει να φύγει από το τόπο μας και να τρέχει σε ονειρουπόλεις και μύλους των ξωτικών.
Προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε στην διάθεση όλων σας, του Δήμου μας, των αξιόλογων συλλόγων μας, των αθλητικών μας σωματείων των πολιτιστικών και άλλων φορέων, του Εμπορικού μας Συλλόγου, έτσι ώστε, αμέσως μετά τις γιορτές, να συναντηθούμε όλοι μαζί, εδώ, στην εκκλησιά μας να πιούμε έναν καφέ, να κοιταχτούμε, που λένε και στον Λαγκαδά και να σχεδιάσουμε, για αρχή, ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για τα επόμενα Χριστούγεννα. Ναι! Καλά διαβάσατε! Για τα επόμενα Χριστούγεννα!
Μπορεί να με πείτε αιθεροβάμονα. Ίσως να είμαι. Ίσως όμως και όχι. Δεν ξέρω… η ελπίδα ΔΕΝ πρέπει να πεθαίνει… ούτε τελευταία.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας.
π. Νικόλαος Μοναστηρίδης
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.