Ανοχή στα πρόστιμα για τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS, ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ανοχή στα πρόστιμα για τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS, ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ανοχή ως προς τα προβλεπόμενα πρόστιμα που αφορούν στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τουλάχιστον έως ότου εξομαλυνθεί η διαδικασία της διασύνδεσης.
Παρατίθεται το περιεχόμενο της επιστολής:
« Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως είναι γνωστό, η 29η Φεβρουαρίου 2024 έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές.
Ωστόσο υπάρχουν εταιρίες POS που δεν έχουν κάνει ακόμη την αναβάθμιση που προβλέπεται και ενημερώνουν τους επιχειρηματίες ότι θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες τις επόμενες εργάσιμες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, την τελευταία στιγμή, οι εταιρείες των ταμειακών μηχανών να προλάβουν να κάνουν τη διασύνδεση με τα POS για εκατοντάδες πελάτες τους, με κίνδυνο η διαδικασία να γίνει εκπρόθεσμα.
Πρέπει να τονίσουμε ότι για την παραπάνω αργή διαδικασία δεν έχουν ευθύνη οι επιχειρήσεις καθώς δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα η καθυστέρηση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS.
Για το λόγο αυτό ζητούμε να υπάρξει περίοδος χάριτος ως προς τα προβλεπόμενα πρόστιμα, έως ότου εξομαλυνθεί η διαδικασία».
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.