Αντίδραση του δήμου Δέλτα για την αναπλήρωση των κενών θέσεων – Συμπαραστάτης και ο Π. Χατζηευαγγέλου

Σήμερα υπήρξε συμβολικός αποκλεισμός του Δήμου Δέλτα από τις 12:00 ως τις 14.00με παράλληλη ομιλία στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου, στη Σίνδο, με κεντρικό θέμα την κινητικότητα υπαλλήλων αλλά και την ΥΠΟστελέχωση των Δήμων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς.

Ήταν μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Δέλτα κ. Ιωαννίδη Ιωάννη, με τη συμφωνία αιρετών προσώπων του Δήμου Δέλτα και μελών της Περιφερειακής ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και της ΚΕΔΕ.

Στη κινητοποίηση έδωσαν το παρόν ο κ.Κυρίζογλου Λάζαρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Αναγνωστόπουλος Σταύρος.

Στα πλαίσια αναγνώρισης του μεγάλου προβλήματος και σηματοδοτώντας την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, η Δημοτική μας παράταξη «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» με τον επικεφαλής και Δημοτικό Σύμβουλο Χατζηευαγγέλου Πασχάλη συμμετείχε, ως όφειλε.

Αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών που έχουν δημιουργηθεί και στον Δήμο Ωραιοκάστρου λόγω της  υποστελέχωσης.

Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις εργασίας στους Δήμους της χώρας μας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα δυσλειτουργίας και παραγωγικότητας των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις αλλά και οι αρμοδιότητες. Ειδικότερα μετά την Ένωση των τριών Δήμων ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ – ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η αδυναμία δημιουργίας Πολεοδομικού γραφείου Ωραιοκάστρου αφού με μόλις 11 Μηχανικούς θα πρέπει να στελεχώσουμε την Τεχνική υπηρεσία με αυξημένες αρμοδιότητες όπως χρηματοδοτούμενα έργα, Σχολική στέγη, οδοποϊία κτλ και παράλληλα να στελεχώσουμε το νέο Πολεοδομικό γραφείο όπως ορίζεται από τον Καλλικράτη. Και ενώ προβλέπει ο Καλλικρατικός νόμος σύσταση Πολεοδομικού γραφείου, ΔΕΝ προβλέπει ο νομοθέτης πως θα στελεχωθεί αυτή η νέα υπηρεσία ειδικά όταν έχουμε να δούμε προσλήψεις Μηχανικών τουλάχιστον 10 χρόνια.

Το ίδιο θα δούμε να συμβαίνει και στους χειριστές Μηχανημάτων έργου στους Δήμους, αφού είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά και γενικότερα όπως στελέχη Διοκητικού – Οικονομικού, εργάτες οικοδομικών εργασιών  κτλ.

Αυτό το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο σε περιφερειακούς Δήμους καθώς η κινητικότητα οδηγεί σε μετακίνηση στελεχών και εργαζομένων προς Κεντρικούς Δήμους αλλά και υπηρεσίες του ευρύτερου Δημοσίου τομέα.

Τέλος, συμφωνήθηκε εκ νέου συνάντηση για συζήτηση κοινών προβλημάτων των δύο Δήμων, ΔΕΛΤΑ & ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Πασχάλης Χατζηευαγγέλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης Ωραιοκάστρου «Αλληλεγγύη – Ανατροπή»
Ο δήμαρχος Δέλτα Ιωάννης Ιωαννίδης μαζί με τον Πασχάλη Χατζηευαγγέλου 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.