Αντιρατσιστικό γκράφιτι στο Ιπποκράτειο

Ένα τεράστιο γκράφιτι κοσμεί τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με θέμα “Η έκφραση της υγείας μέσα από την Τέχνη: ηπατίτιδα C και στίγμα”.
IMG_8359
Ένα τεράστιο χέρι με τον δείκτη προτεταμένο να δείχνει έναν άνθρωπο με σκυμμένο κεφάλι,κατακρίνει την αρνητική συμπεριφορά των ανθρώπων ως προς οτιδήποτε διαφέρει από αυτούς.
Και στην συγκεκριμένη περίπτωση κατακρίνει την αρνητική συμπεριφορά των ανθρώπων απένατι σε ανθρώπους που νοσούν απο ηπατίτιδα C ή φέρουν το στίγμα.
Ο καλλιτέχνη του έργου ΙΝΟ καταφέρνει να προβληματίσει!
Το ένα δάχτυλο δείχνει τον άνθρωπο,τα άλλα τρία δείχνουν τον ίδιο τον κριτή….
Ο αναπληρωτής καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Γουλής, επισήμανε ότι σήμερα η ηπατίτιδα C θεραπεύεται με μία αγωγή 3 μηνών και ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η καταπολέμηση του στίγματος. Παράλληλα, τόνισε, ότι σήμερα η νόσος αφορά κυρίως τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών, ενώ οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από άλλες αιτίες (π.χ. μεταγγίσεις) έχουν αρχίσει να μειώνονται γιατί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
IMG_8360

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.