ΑΝ.Α.Σ.Α για λατομείο του ΤΙΤΑΝ: Για 30 ΑΡΓΥΡΙΑ…….ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ;

ΑΝ.Α.Σ.Α για λατομείο του ΤΙΤΑΝ: Για 30 ΑΡΓΥΡΙΑ…….ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ;

Το Χριστουγεννιάτικο δώρο που επεφύλασσε για τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου η διοίκηση Τσακίρη με τους «δορυφόρους του», ήταν …περισσότερο «λατομείο».

Για την ακρίβεια, ακόμα 20 χρόνια. Ο κύβος ερρίφθη με τη «άψογη» και εν κρυπτώ πολύμηνη συνεργασία μεταξύ του δημάρχου και του προέδρου τοπικού Δρυμού. Χρειάστηκαν μόλις 24 ώρες για να δεσμεύσουν ακόμα 20 χρόνια από τον αέρα των παιδιών μας.

Ήταν ακόμα ένα μάθημα μεθόδευσης της διοίκησης που οδήγησε στο γνωστό αποτέλεσμα της δήθεν διαπραγμάτευσης – συναλλαγής.!

Κατά δήλωση του δημάρχου εξουσιοδότησε τον κ. Πατσαλά, να διαπραγματευτεί… ανταλλάγματα με τη ΤΙΤΑΝ ΑΕ, πίσω από κλειστές πόρτες. Και τα ερωτηματικά;
Σε ποια βάση έγινε η διαπραγμάτευση, με ποια κριτήρια, με ποια διαφάνεια; Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι επικεφαλής;
Γιατί δεν συγκροτήθηκε δια παραταξιακή επιτροπή;
Γιατί δεν προσκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο ΤΙΤΑΝ να γνωστοποιήσει τις θέσεις του;
Έστω και την προσφορά του;
Τι αντιπροσφέραμε ;

Μας νόμισαν ιθαγενείς που τους πέταξαν μια χούφτα καθρεφτάκια για να συμφωνήσουμε τα ακατανόμαστα. Το θέμα των λατομείων, μείζονος σημασίας θέμα, που αφορά την υγεία μας και το περιβάλλον, όφειλε, ο κατά τα άλλα ευαίσθητος δημοκρατικά και με διάθεση …συνεργασίας, δήμαρχος Τσακίρης, να το φέρει με δημοψήφισμα ενώπιον όλων των δημοτών.

Αλήθεια, η λειτουργία των λατομείων όπως και της λειτουργίας του ΤΙΤΑΝΑ (καύση σκουπιδιών κ.α.) επηρεάζει μόνο τον Δρυμό; Το Μελισσοχώρι, η Λητή, το κέντρο του Ωραιοκάστρου, το Παλαιόκαστρο, η Νεοχωρούδα, το Μεσαίο και εν τέλει όλος ο δήμος μας δεν επηρεάζεται από τα φουγάρα που δουλεύουν ασταμάτητα;

Η υποκρισία του δημάρχου, που από την μια φωτογραφιζόταν προεκλογικά στο Μεσαίο και διαμαρτυρόταν κατά των λατομείων και από την άλλη να πρωτοστατεί στην παράταση για 20 χρόνια στην λειτουργία τους!
Γιατί;
Πετυχημένη πραγματικά η μεθόδευση του Δημάρχου και του Προέδρου Κώστα Πατσαλα , που ενώ γνώριζαν, ως διοίκηση, εδώ και ένα έτος το θέμα, από το Φεβρουάριο ξεκίνησε η διαδικασία, τελικά με έκτακτο τοπικό συμβούλιο λίγες μέρες πριν και με δημοτικό συμβούλιο της τελευταίας ώρας (για να υπάρχει το άλλοθι της πίεσης του χρόνου) ολοκλήρωσαν την περιβαλλοντική τους «ευαισθησία» για τον τόπο μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους αντιδημάρχους ,συμβούλους και λοιπούς υποστηρικτές, κ.Καρασαββίδη, κ. Ζιακούλη, κ. Δρόσσου, κ Δημητριάδου, κ. Σαραμούρτση, κ. Πανούση, κ. Ζάπρα, κ. Μαρμαριδη , κ. Κυριακίδου,κ Καζαντζιδη , κ. Χατζηαντωνίου που με τη θετική τους ψήφο έδωσαν την ευκαιρία να δείξουν πόσο νοιάζονται , για την υγεία μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, δείχνοντας περίτρανα τι σημαίνει για αυτούς «το καλό του τόπου».

Από την άλλη η περιβαλλοντική και υγειονομική ευαισθησία της διοίκησης Τσακίρη φτάνει να γίνεται αλά καρτ . Το περιβάλλον, η υγεία μας, το κοινό καλό, το συμφέρον του δήμου έχουν τιμή και μέγιστο εκτιμητή η διοίκηση Τσακίρη. Τιμολογήσαμε την Υγεία μας. Όταν λοιπόν από εδώ και πέρα ακούμε μεγαλοστομίες για την «προσφορά» και το έργο της διοίκησης Τσακίρη στο τόπο, στο μυαλό μας θα έρχονται λογιστικές καρτέλες και εξουσιοδοτημένοι υποστηρικτές.

Γιατί αν δεν σέβονται τον αέρα που αναπνέουμε, φανταζόμαστε τι κάνουν με όλα τα υπόλοιπα. Και όλα τα παραπάνω δεν είναι ούτε μικροπολιτική ούτε στείρα αντιπολίτευση… εκτός αν το μόνο που αξίζει για τους διοικούντες είναι τα ανταλλάγματα και η συναλλαγή.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.