Απάντηση Ε.Σ.Θ. στα αρνητικά σχόλια για τον μαραθώνιο και τη λειτουργία των καταστημάτων

Απάντηση Ε.Σ.Θ. στα αρνητικά σχόλια αναφορικά με την ημέρα διεξαγωγής του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τη λειτουργία των Καταστημάτων την Κυριακή των Βαίων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επικοινώνησε εδώ και πολύ καιρό με την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, προκειμένου να αιτηθεί να αλλάξει η ημερομηνία. Η συγκεκριμένη διοργάνωση όμως είναι ενταγμένη στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων.

Με βάση τον κανονισμό της διοργάνωσης, έχει οριστεί, ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, να γίνεται την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, κάθε χρόνο. Ως εκ τούτου, με δεδομένο ότι βασίζεται σε διεθνή κανονισμό, δεν είναι εφικτό να αλλάξει η συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής του Διεθνούς Μαραθωνίου.

Επίσης η συγκεκριμένη Κυριακή δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία γιατί είναι θεσμοθετημένη με Νόμο.

Δεδομένου ότι δεν ήταν εφικτή η μεταφορά ούτε της διοργάνωσης ούτε και της Κυριακής, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενθαρρύνει το καταναλωτικό κοινό να μην διστάσει να προβεί σε αγορές εκείνη τη μέρα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάλεσε τις εμπορικές επιχειρήσεις να δώσουν μια ευχάριστη γιορταστική ατμόσφαιρα στην αγορά μας, τιμώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες της, προσφέροντας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ και ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

Παράλληλα, στείλαμε επιστολή στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και ζητήσαμε να μεριμνήσει ώστε το κλείσιμο κεντρικών οδών πραγματοποιηθεί το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα, προκειμένου να απελευθερωθεί σύντομα η κίνηση στους δρόμους, για να μπορέσει το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν απρόσκοπτα τις αγορές του, εν όψει του Πάσχα.

Απ’ό,τι αντιλαμβάνεστε από τα ανωτέρω, υπάρχει Εμπορικός Σύλλογος και συνεχίζει να δίνει αγώνα για να στηρίξει όπως και όσο μπορεί τους συναδέλφους εμπόρους, διεκδικώντας λύσεις σε θέματα που αφορούν στον κλάδο μας και γενικότερα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.