Απάντηση μελών ΣΓ του 2 Γυμνασίου Ωραιοκαστρου προς τοπική εφημερίδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
στην δημοσίευση σχολίου για το περιεχόμενο του VIDEO παρουσίασης του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου κατά την τελετή αδελφοποίησής του με το σχολείο του Detmold Heinrich Drake Realschule

Θεσσαλονίκη 17.07.2013

Προσπαθώντας να καταλάβω το λόγο του σχετικού σχολίου, το οποίο αυτολεξεί έχει ως εξής “Μέσα σε όλα τα καλά της εκδήλωσης υπήρχε όμως και ένα αρνητικό, το βίντεο της παρουσίασης του 2ου Γυμνασίου δεν απέσπασε και τις καλύτερες κριτικές καθώς το μόνο που έδειχνε ήταν γκριμάτσες και γκράφιτι», που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα του Ωραιοκάστρου, «τριάντα ημέρες» στις 17 Ιουνίου 2013, αλλά και όσων ακούστηκαν από κάποιους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο του εν λόγω video, που παρουσιάστηκε την 16η Ιουνίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, στην τελετή αδελφοποίησης του με το Γερμανικό σχολείο του Detmold Heinrich Drake Realschule, καταλήγω στις εξής επιλογές. Η τα άτομα που σχολίασαν σχετικά δεν κατάλαβαν τί έβλεπαν, ή ανήκουν στην κατηγορία αυτών που επικρίνουν και κατακρίνουν μόνον για να ακουσθούν. Δεν ξέρω ποια είναι η προτιμότερη κατηγορία γι’ αυτούς που το πράττουν, αλλά και γι’ αυτούς που το εισπράττουν.

Επειδή η υποφαινόμενη η οποία τυγχάνω Δημότης Ωραιοκάστρου και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, δεν είχα τη δυνατότητα να παρίσταμαι στην συγκεκριμένη τελετή, έλαβα αντίγραφο του εν λόγω dvd, το οποίο είδα κατ’ ιδίαν και με μεγάλη προσοχή, για να εξακριβώσω το αληθές ή όχι των αρνητικών αλλά και προσβλητικών σχολίων του περιεχομένου του, εμμέσως πλην σαφώς τόσο για τους εκδότες του, όσο και για τους επιτρέποντες την παρουσίασή του, που δημοσιεύτηκαν στην άνω αναφερόμενη εφημερίδα του Ωραιοκάστρου.

Διαπίστωσα λοιπόν, ότι ξεκινούσε με την παρουσίαση των μαθητών της γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, ευλόγως φυσικά αφού αυτούς αφορούσε, συνέχιζε με στιγμιότυπα από τους καθηγητές του σχολείου και κατόπιν παρουσίαζε τους εν λόγω μαθητές σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που οργανώθηκαν και πλαισιώθηκαν από άξιους καθηγητές του σχολείου τους, οι οποίοι όντας κατά την άποψή μου, πραγματικοί εκπαιδευτικοί που σκοπεύουν στην προσφορά της αληθούς και ευρείας γνώσεως των μαθητών τους, εργάσθηκαν για τούτο, και μάλιστα προς τιμήν τους, εκτός του υποχρεωτικού ωραρίου του σχολείου. Δεν είδα τίποτα που να προσβάλλει τους θεατές αυτού του dvd, αντίθετα είδα με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση ότι οι άξιοι καθηγητές του σχολείου μας κατάφεραν να κεντρίσουν την περιέργεια και τη διάθεση για μάθηση των μαθητών, έξω από τους στεγνούς εκπαιδευτικούς τρόπους του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπεια αφενός την αθρόα συμμετοχή των μαθητών στις εν λόγω δραστηριότητες και εκδηλώσεις, αφετέρου δε την χαρά με την οποία συμμετείχαν σ΄αυτές, αλλά και την ανεμελιά που αρμόζει στην ηλικία τους αποτυπωμένη στα πρόσωπά και τις κινήσεις τους.

Επειδή πιστεύω ότι ο καθένας βλέπει αυτό που μπορεί και θέλει και όχι αυτό που πραγματικά είναι, καλά θα ήταν οι σχολιαστές του εν λόγω dvd, να κρατούν τις απόψεις τους για τους ίδιους ή να τις δίνουν όταν τους ζητηθεί, γιατί η δημοσιοποίηση τέτοιου είδους απόψεών τους αλλά και η παρουσίαση τους ως άποψη του συνόλου, συνιστά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης!

Τελειώνοντας δε επισημαίνω ότι η τρανέστερη διάψευση των αρνητικών σχολίων του παρουσιασθέντος dvd, είναι η θέση των ίδιων των καλεσμένων μας, και ειδικότερα της κ. Εύας Μπρινκμαϊερ διευθύντριας του γερμανικού σχολείου, η οποία αμέσως μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, έστειλε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα προς το σχολείο μας, στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφε «Ηταν τόσο όμορφα στο Ωραιόκαστρο. Γονείς, μαθητές και καθηγητές ήταν τόσο ευγενικοί και εγκάρδιοι μαζί μας. Ο σύζυγός μου η κ. Bianka (εκπαιδευτικός του σχολείου τους) και εγώ αισθανθήκαμε πολύ ωραία, και ο καθένας μας στέλνει τις πιο ευγενικές ευχές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το κοινό μας πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Θεωρώ ότι η συνεργασία μας μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές».

Η υποφαινόμενη και Συντάξασα το παρόν

Κωνσταντία Α. Γιάνναλη

Δικηγόρος

Το άνω κείμενο προσυπογράφεται από έτερο δημότη του Δήμου Ωραιοκάστρου και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου

20130719-084730.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.