Κατηγορίες που επιφέρουν μέχρι και ισόβια αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι για τον δρόμο του Ωραιοκάστρου

δρομΜε τις διατάξεις του νόμου 1608/50 για κατάχρηση δημόσιου χρήματος , δικάζονται ορίσμενοι από τους 28 κατηγορουμένους της υπόθεσης της κατασκευής του κεντρικού δρόμου του Ωραιοκάστρου που ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας. Οι διατάξεις αυτές είναι οι ίδιες που επέφεραν την ισόβια κάθειρξη στην υπόθεση του …
πρώην δημάρχου Θεσσαλόνικης Β. Παπαγεωργόπουλου και του στενού του συνεργάτη πρωην γ.γ του δήμου Μ. Λεμούσια. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας που θα εξεταστούν την Δευτέρα (εάν η δίκη ξεκινήσει έγκαιρα) είναι οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που ερέυνησαν την υπόθεση κατά την διάρκεια της προανάκρισης. Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Ιούλιου στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 28 άτομα μεταξύ των οποίων ο τότε αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης και άλλα 27 άτομα που παραπέμπονται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων με την κατηγορία της απιστίας. Ωστόσο εισαγγελικές πηγές απέφυγαν χθες να διευκρινίσουν ποιους από τους 28 αφορούν οι επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50. Το παράδοξο είναι ότι μεταξύ των 28 παραπέμπεται να δικαστεί και ο υπάλληλος της νομαρχίας, ο οποίος είχε προβεί στις σχετικές καταγγελίες μετά τις οποίες άρχισε ο έλεγχος από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, στα πορίσματα των οποίων στηρίχθηκε η ογκώδης δικογραφία, που αριθμεί περί τις 900 σελίδες.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.