Απίστευτος Όλυμπος – Μέρος της ομορφιάς του σε ένα βίντεο

Απίστευτος Όλυμπος – Μέρος της ομορφιάς του σε ένα βίντεο

 

Ανάβαση στον Μύτικα Ολύμπου 2,918 μ …. Τόσα χρόνια που ανεβαίνω στο μυθικό βουνό του Ολύμπου πρώτη φορά θαύμασα την βιντεοσκόπηση από ενα ντροουν , είδα περιμετρικά το μονοπάτι της Σκάλας !!!

Τα πλάνα από το ντροουν είναι του φίλου και συνάδελφου Κώστα Κασωτακη που ήρθε από την Πανέμορφη Κρήτη για να ανέβει στην κορυφή της Ελλάδας.

Η ανάβαση από την πλευρά της Ελασσόνας ήταν εύκολη και ξεκούραστη . Από το χωριό Καλύβια Ελασσόνας για την περιοχή ΄΄ Μεγάλη Γούρνα ΄΄ Όπου είναι το καταφύγιο Χριστάκη στα 2.420 μ. είναι 1 ώρα διαδρομή περίπου 22χλμ. σε κακοτράχαλο έδαφος , ο Κώστας μας ανέβασε με το τζιπ του με μεγάλη άνεση , οπωσδήποτε υπερυψωμένο αμάξι τύπου τζιπ .

Από το καταφύγιο Χρηστάκη έως την πύλη της Κακόσκαλας είναι 1,30 ώρα εύκολη πεζοπορία, από την αρχή της Κακόσκαλας έως την κορυφή Μύτικα περίπου 45 λεπτά , ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή έως την κορυφή .

Φωτιάδης Νίκος

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.