Απαγορεύονται και οι διαδικτυακές λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας Δείτε την απόφαση της Μητρόπολης

Απαγορεύονται και οι διαδικτυακές λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας Δείτε την απόφαση της Μητρόπολης

Απόφαση της τελευταίας στιγμής που ακυρώνει την ΚΥΑ στάλθηκε σήμερα απο την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως η οποία άρει της ευλογία για διαδικτυακή αναμετάδοση των ακολουθιών.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει την ΚΥΑ η οποία ανάφερε ξεκάθαρα τα εξής μεταξύ άλλων: Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Δεν είναι λίγες οι ενορίες που μετά την ανακοίνωση της ΚΥΑ,η οποία κοινοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου (δείτε αναλυτικά εδώ), ξεκίνησαν διαδικασίες για να μεταδώσουν ζωντανά τις λειτουργίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Η απόφαση της ΚΥΑ ήταν μια μέση λύση για τους πιστούς να εκκλησιαστούν έστω με αυτόν τον τρόπο. Βαρύ το φορτίο σε κάθε εφημέριο. Μεγάλο το ψυχικό κόστος του ποιμνίου που δεν μπορεί να αποδώσει καμία λογική εξήγηση σε αυτήν την απαγόρευση της τελευταίας στιγμής.

Δείτε το απόσπασμα από την εγκύκλιο της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σχετικά με την διαδικτυακή αναμετάδοση των ακολουθιών:

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
Ανακοινώνουμε ότι με το από 10-4-2020 Εγκύκλιο Σημείωμα της Ι. Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι μεταδόσεις των Ακολουθιών και Θ. Λειτουργιών από διαδικτυακά κανάλια σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης μας, πλην κάποιων εξαιρέσεων, προχωρούμε στην ακύρωση όλων των μεταδόσεων της Ενορίας μας που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν με την ευγενική συνδρομή του ειδησεογραφικού site oraiokastro24.gr το οποίο και ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.