Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές στις 11/1/19,τι θα γίνει με την λειτουργία των σχολείων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αυτή την Παρασκευή 11/1/19 οι δάσκαλοι και οι καθηγητές

Αίτημα της κινητοποίησης είναι η «άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες

Θέμα δημιουργείται στα δημοτικά σχολεία που θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς μια ημέρα πριν οι δάσκαλοι για το αν θα συμμετέχουν στην απεργία,σήμερα όμως Πέμπτη 10/1/19 τα σχολεία είναι κλειστά λόγω παγετού.

Εν αναμονή είμαστε για το αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο 11/1/19,αν είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα παιδιά.

Θα σας ενημερώσουμε σε λίγο.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.