Απομάκρυνση βασιλικού Πύθωνα,βίντεο

Απομάκρυνση βασιλικού Πύθωνα,βίντεο

Αυτή τη φορά κληθήκαμε να απομακρύνουμε ένα διαφορετικό φίδι από τους δρόμους της πόλης. Ένας Βασιλικός Πύθωνας, γνωστό και ως Ball Python (επιστημονική: Python regius) βρέθηκε να τριγυρνά σε στενό της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, σήμερα στη 01:00 τα ξημερώματα 2 Σεπτεμβρίου 2019. Οι πολίτες που το εντόπισαν κάλεσαν την Πυροσβεστική η οποία παρέπεμψε σε εμάς και έτσι μεταβήκαμε στο σημείο για τη διάσωση και απομάκρυνση του ζώου. Ο πύθωνας είχε συρθεί κάτω από ξύλινο πάτωμα και έτσι ήταν αναγκαίο να ξηλωθεί ένα σανίδι για να μπορέσουμε να τον απεγκλωβίσουμε. Τα φίδια αυτά είναι αρκετά δημοφιλή στο εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων και προφανώς το ζώο δραπέτευσε από κάποια γυάλα, πιθανόν κοντά στο σημείο που βρέθηκε. Δείχνει καλά στην υγεία του και ο ιδιοκτήτης αναζητείται προς στιγμήν για να το παραλάβει.
Συγχαίρουμε τους κατοίκους που εντόπισαν το φίδι και είχαν την ψυχραιμία να καλέσουν την Πυροσβεστική και να χειριστούν ορθά το περιστατικό. Γιατί ψύχραιμος και γενναίος δεν είναι κάποιος που σκοτώνει το φίδι αλλά αυτός που το σώζει.

Στη Θεσσαλονίκη όταν βρίσκουμε ένα φίδι μέσα στην πόλη καλούμε το 100, το 199 ή τη Δράση για την Άγρια Ζωή για να έρθει κάποιος ειδικός και να απομακρύνει εθελοντικά το ζώο. Όλα τα φίδια της Ελλάδας είναι άγρια προστατευόμενα ζώα και η θανάτωσή τους απαγορεύεται.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το τσεκούρι που φαίνεται στο βίντεο το έφεραν οι κύριοι για το ξήλωμα της σανίδας και όχι για κακό σκοπό 🙂

Herpetofauna

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.