Απομακρύνθηκε το σκυλί που δάγκωσε νεαρή κοπέλα στην περιοχή “αλώνια”

Έπειτα απο καταγγελία των γονέων της νεαρής κοπές που της επιτέθηκε σκύλος το Σάββατο 3/3/318 στην περιοχή αλώνια,δείτε αναλυτικά εδω ο υπεύθυνος του δήμου,κ.Ζιακούλης σήμερα Δευτέρα 5/3/18 ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες,την περισυλλογή του σκύλου και την μεταφορά του στον συμβεβλημένο κτηνίατρο για παρακολούθηση 15 ημερών.
Την ώρα που πήγαν οι αρμόδιοι να περισυλλέξουν τον σκύλο αυτός βρισκόταν στην αυλή ενός σπιτιού. Ζητήθηκε η συνεργασία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού για να διεκπεραιωθεί η διαδικασία ήρεμα,κάτι που έγινε.
Ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι ενώ έχουν ακουστεί πολλά κρούσματα απο το συγκεκριμένο σκυλί,πιστοποιημένο και απο έρευνα του oraiokastro24.gr,δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες κατατεθειμένες στον δήμο.
Ένα σκυλί που εκδηλώνει απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα επιβάλετε να μην επιστρέψει στον χώρο απο τον οποίο περισυλλέχθηκε.

Υπενθυμίσουμε ότι στι 6/11/17 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ φιλοζωικής και πολιτών του ενιαίου δήμου Ωραιοκάστρου για το σοβαρό πρόβλημα που διαρκώς αναπτύσσετε με τα αδέσποτα στο Ωραιόκαστρο. Την συγκεκριμένη ημέρα ανακοίνωσε ο κ.Ζιακούλης οτι αναλαμβάνει πλέον αυτός ως αρμόδιος του δήμου.
Δείτε τι είχε ειπωθεί σε εκείνη την συνάντηση ΕΔΩ

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Ο δήμος ψεύδεται ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες. Έχουν μαζευτεί και υπογραφές για την απομάκρυνσή τους και υπάρχει και αριθμός πρωτοκόλλου.
    Το ερώτημα που γεννάται όμως είναι όχι μόνο γιατί δεν έδρασε ο δήμος νωρίτερα, αλλά και γιατί επιτρέπεται στους συγκεκριμένους να κλείνουν τα αδέσποτα στην αυλή τους όποτε επιθυμούν, να τα αφήνουν ελεύθερα όποτε δεν τους “εξυπηρετεί” η παρουσία τους στο σπίτι τους και να αφήνουν την καγγελόπορτά τους ανοιχτή ώστε να μπαινοβγαίνουν και να εξορμούν επιθέσεις από την οικία τους, με αποτέλεσμα να φοβούνται οι δημότες να περάσουν από το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο.

  2. Και βέβαια ήταν ενήμερος ο Δήμος, ειδικά για το συγκεκριμένο ζώο, που από το καλοκαίρι είχε ήδη δαγκώσει 9 άτομα, ένα εκ των οποίων και η μητέρα μου. Η ίδια πήγα στο Δήμο και σε όποιο υπηρεσία τους με έστειλαν, μαζί με μια ακόμα τραυματισμένη κυρία (από το ίδιο σκυλί), προσκόμισα και τα χαρτιά που μου ζητήθηκαν και ο σκύλος δεν περισυλλέχθηκε ποτέ με τη δικαιολογία ότι κάποια κυρία έδιωχνε τον μπόγια. Και υπογραφές μαζέψαμε, και τα πάντα κάναμε τόσο καιρό. Επιτέλους βρέθηκε η λύση. Αλλά όχι και δεν ήξερε ο Δήμος!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.