Αποστολή εθελοντών του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ στο Μάτι Αττικής

Ο Σύλλογος Εθελοντών ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ  μίλησε στο oraiokastro24.gr για την απόφαση του να μεταβούν στο Μάτι Αττικής με σκοπό να πλαισιώσουν την απόλυτη ανάγκη για την στελέχωση  ανθρώπινου δυναμικού. Αποδεικνύει, χωρίς φανφαρονισμό, έμπρακτα τον τίτλο που φέρει: ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ. Γιατί η συνύπαρξη είναι τρόπος ζωής.

συνυπαρχω

 

“Το πιο δύσκολο είναι να μένεις να κοιτάς εικόνες σε μια αλύπητη οθόνη και να έχει η ψυχή σου τόση καπνιά… που να σε πιάνει δύσπνοια.

Να προσπαθείς μάταια όλη μέρα, να διώξεις τις εικόνες φρίκης απ’ το μυαλό σου. Και να γεμίζεις μέχρι τις φτέρνες με θλίψη, απελπισία και παραίτηση. Δεν το αντέξαμε λοιπόν οι εθελοντές του Συνυπάρχω.

ΕΠΡΕΠΕ να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε ακόμη και χωρίς τις υποδείξεις των φορέων. Τι να χρεώσεις σε όσους βούτηξαν να βγάλουν άκρη σ’ αυτό το χαμό; Μιλήσαμε με την Μαρία και τη Μίνα από το κέντρο εθελοντών στο Μάτι.

Είμαστε μακριά λέει και δεν ξέρουν τι θα έχουν μπροστά τους Σάββατο πρωί που θα φτάσουμε. Πώς να μας διώξουν πίσω; Πού να μας κοιμίσουν; Αποφασίσαμε να φύγουμε λοιπόν! Δεν μας χωράει ο τόπος άλλωστε εδώ!

Έχουμε 30 περίπου ώρες να τακτοποιήσουμε τα παιδιά μας και τις εκκρεμότητές μας. Να τα’ αφήσουμε όλα πίσω ασφαλή. ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ! Οι άνθρωποι εκεί κάτω δεν είχαν ούτε 30 λεπτά για να σώσουν τη ζωή τους….

Φεύγουμε έχοντας συμφωνήσει με τον εαυτό μας ότι δεν θα γυρίσουμε με άδεια χέρια. Δεν θα περάσει λεπτό που να μην κάνουμε ό,τι καλύτερο σε όσα βρεθούν μπροστά μας. Ελπίζουμε να φέρουμε πίσω σχέδια και προσωπικές επαφές που θα μας δώσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε ό,τι κάνουμε στο μέλλον. Επειδή είναι μακρύς ο δρόμος….

Φεύγουμε Παρασκευή βράδυ και παίρνουμε μαζί μας τη δύναμη όλων των ανθρώπων του ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ και την τιμή να μας αναθέσουν αυτή την αποστολή. Ευχαριστούμε την Olympia Electronics και προσωπικά τον κο Λακασά Δημήτρη για την χορηγία 50 φωτιστικών φακών που θα διαθέσουμε κατά βούληση.”

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.