Αποφυλακίστηκε ο παιδοβιαστής που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Ο προπονητής μπάσκετ καταδικάστηκε σε 401 έτη φυλάκισης για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων.
Μετά την συγχώνευση έγιναν 220 έτη.
Τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20, με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

12,5 χρόνια μετά ο καταδικασμένος Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Ειδικότερα, αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο απαγόρευσης παρουσίας στην Κρήτη, όπου διέπραξε τα εγκλήματα και με την υποχρέωση να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί. Ακόμα απαγορεύεται να συναναστρέφεται με ανηλίκους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και υποχρεούται να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα.

Ο Σειραγάκης υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο της Φυλακής Τρίπολης όπου εκρατείτο, το αίτημα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και έγινε δεκτό υπό τους παραπάνω όρους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του τον Δεκέμβριο του 2011, για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, ο Νίκος Σειραγάκης καταδικάστηκε τελικώς για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων. Η δίκη του τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Πειραιά για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Πειραιά σε ποινή κάθειρξης 401 ετών, το 2016 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά τού επέβαλε την ίδια ποινή, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη.

Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους απόλυσής του.

Έτσι, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Τρίπολης, όπου αποφυλακίστηκε τώρα.

dikaiologitika.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.