Απόλυτη επιτυχία στο 1ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών απο τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ

Απόλυτη επιτυχία στο 1ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών απο τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ

Στην κατάμεστη αίθουσα Πολιτισμού «Νέλη Δελλή» του Δημοτικού Μεγάρου Πάυλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο •Ο Ερωτόκριτος• Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων Ερωτόκριτος το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.
800 παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 4 έως 17 ετών από 50 χορευτικές ομάδες του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και της Βορείου Ελλάδος συμμετείχαν στο φεστιβάλ χορεύοντας για ένα σκοπό ιερό, για την Ελπίδα, καθώς έσοδα του φεστιβάλ θα δοθούν στο Σύλλογος Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα. Αυτισμός Ελπίδα. Οι συμμετέχοντες (χορευτές και θεατές) έγιναν κοινωνοί μιας πολύ σπουδαίας εκδήλωσης! Η αίθουσα γέμισε χρώματα από τις πολύχρωμες φορεσιές των παιδιών, μουσική, τραγούδια… Οι ομάδες, η κάθε μία ξεχωριστή και με τη δική της ιδιαιτερότητα φορώντας τις ενδυμασίες της περιοχής που αντιπροσώπευαν χόρεψαν, παρουσίασαν έθιμα, τραγούδησαν… Και οι ενήλικες από τη μεριά τους γέλασαν, συγκινήθηκαν…
Η εκδήλωση ξεκίνησε το Σάββατο 20 Απριλίου το απόγευμα με την πρόεδρο, Κα Άννυ Τσομίδου να απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια με την Κα Δρόσου Ευαγγελία (Lia Drossou), Αντιδήμαρχο Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς. Τη σκυτάλη για την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Γ.Γραμματέας του Συλλόγου, Κα Στεφανίδου Αναστασία (Anastacia Stefanidou). Οι χορευτικές ομάδες παρουσίασαν προγράμματα 10-15 λεπτών και στη συνέχεια βραβεύονταν για τη συμμετοχή τους. Την παράσταση του Σαββάτου παρακολούθησε και η Κα Δημητριάδου Σοφία, αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη.
Ομοίως, η εκδήλωση επαναλήφθηκε το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου και το απόγευμα με τους μικρούς συμμετέχοντες να γεμίζουν τη σκηνή με χορούς και μελωδίες. Το απόγευμα της Κυριακής την εκδήλωση τίμησαν ο Κος Αταμιάν Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ και ο Κος Τσακαλίδης Ηρακλής, δημοτικός σύμβουλος.
Στο τέλος της βραδιάς, ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα, Κα Σουλτάνα Κολέρδα η οποία εν συντομία εξέθεσε τα προβλήματα της Μονάδας και τη μεγάλη σημασία που θα είχε για αυτούς η χρηματική ενίσχυση.

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερωτόκριτου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά :
Τον Κο Γιαννάκης Πολύδωρος – Giannakis Polidoros, αντιπρόεδρο και χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής, οργανωτής και συντονιστής όλης αυτής της προσπάθειας!
Τα μέλη- χορευτές- εθελοντές του Συλλόγου για την ανιδιοτελή προσφορά τους και συμπαράσταση σε αυτό το εγχείρημα
Τους χορηγούς του Φεστιβάλ
Τους μουσικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωση
•Καμηλάκη Αρετή, Βιολί- Τραγούδι
•Ουζουνίδης Βαλάντης, Λαούτο-Τραγούδι
•Παύλου Λευτέρης, Κρουστά
•Ζώρας Αλέκος, Κλαρίνο
•Πορφυρίδης Χάρης, Λαούτο – Τραγούδι
•Τσιμπραϊλίδης Σταύρος, Κρουστά – Τραγούδι
•Τσολακίδης Απόστολος, Ακορντεόν
«Όσο υπάρχουν παιδιά, ζώα και λουλούδια, μη φοβάστε! Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ» (Νίκος Kαζαντζάκης)
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων Ερωτόκριτος
&
Η Οργανωτική Επιτροπή του Παιδικού-Εφηβικού Φεστιβάλ «Ο Ερωτόκριτος»
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.