Από την Πέμπτη 8/7 μόνο με καθήμενους οι χώροι εστίασης, μπαρ και κλαμπ

Από την Πέμπτη 8/7 μόνο με καθήμενους οι χώροι εστίασης, μπαρ και κλαμπ

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε  ότι από την Πέμπτη θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους οι χώροι εστίασης, μπαρ και κλαμπ. Από την πρώτη παράβαση οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ποινή προσωρινής αναστολής λειτουργίας.

Εκανε έκκληση για άμεσο εμβολιασμό ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες ενώ προέτρεψε τους νέους να κάνουν τεστ πριν από κοινωνικές δραστηριότητες.

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μετάλλαξη Δέλτα.

Όπως είπε από τις 28/6 βλέπουμε αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και αυτή αφορά κυρίως νέους και χώρους διασκέδασης. Αναφερόμενος στη σημερινή δειγματοληψία στον νότιο τομέα της Αττικής είπε ότι σε Άλιμο και Γλυφάδα προέκυψε θετικότητα 6,1 και 8,4% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.797 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

ΕΡΤ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.