Από 9/11 αλλάζει ο τρόπος ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Αλλάζει από τις 9 Νοεμβρίου ο τρόπος ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών οι οποίοι ως τώρα είχαν υποχρέωση ιατρικής εξέτασης από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή (ΔΙΕ).

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών καταργούνται οι Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές (ΔΙΕ) και πλέον όσοι ενδιαφερόμενοι είχαν την υποχρέωση ιατρικής εξέτασης από τις επιτροπές αυτές θα εξετάζονται είτε από γιατρούς των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους, είτε από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

H αμοιβή των γιατρών των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή κρατικών κέντρων υγείας που διενεργούν την ιατρική εξέταση υποψηφίου οδηγού θα καθορισθεί με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας και έως την έκδοση της απόφασης αυτής οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλουν την αμοιβή που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις.
Οδήγηση,σήματα,εξετάσεις,ΚΟΚ,
imerisia.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.