Αρνητική χρονιά για τα smartphones το 2017 στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ)

[ad_1]

Πτώση του όγκου των πωλήσεων παρουσίασε το 2017, η αγορά των smartphone στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). Πιο συγκεκριμενα η αξία των πωλήσεων υποχωρησε το  2017 στα $109 δις. Η πτώση σε όρους ευρώ ήταν μεγαλύτερη, με την αγορά να περιορίζεται στα €96 δις από €101 δις το 2016.

Ειδικοτερα, όπως προκυπτει από τα στοιχεία της IDC για τις πωλήσεις smartphones στην περιοχή της ΕΜΕΑ το 2017,  η Apple κατόρθωσε να ξεχωρίσει σε μια δύσκολη αγορά: το premium iPhone X, αν και  κυκλοφόρησε μόλις το Νοέμβριο, πρόσθεσε περίπου $4,3 δις στις πωλήσεις της Apple στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του έτους. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι, συνολικά, οι πωλήσεις της Apple στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης με πιο υψηλές εισοδηματικές δυνατότητες ήταν επίπεδες, αν και η Γερμανία ξεχώρισε. Συνολικά, στην ΕΜΕΑ η αξία των πωλήσεων iPhones αυξήθηκε στο 37,5% της συνολικής αξίας smartphone, με πωλήσεις 57 εκατομμυρίων συσκευών στη διάρκεια του έτους, από 34,2% και 54,8 εκατ. το 2016.

Ο ανταγωνισμός της Samsung από την Huawei βοήθησε στην αναζωογόνηση των κορυφαίων της αγοράς του Android: οι πωλήσεις τηλεφώνων Android με τιμή άνω των $700 (€619) αυξήθηκαν κατά ένα πέμπτο από το 2016. Η Samsung συνέχισε να κυριαρχεί στις πωλήσεις Android στην EMEA και το 2017, το μερίδιο της Huawei διαμορφώθηκε στο 13,4%, ενώ το επαναλανσάρισμα της Nokia από την HMD στην περιοχή έδειξε να είναι επιτυχές.

“Εξετάζοντας την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας και της Ελβετίας, διαπιστώνουμε ότι οι καταναλωτές δαπανούν περισσότερα χρήματα για τα τηλέφωνα, ακόμα κι όταν τα αγοράζουν λιγότερο συχνά. Αυτό ισχύει για τις χώρες τόσο της Δυτικής, όσο και της Κεντρικής Ευρώπης”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC CEMA απ’ όπου και προέρχονται τα παραπάνω στοιχεία. Και προσθέτουν: “Στη διάρκεια ενός έτους, κατά το οποίο η ευρωπαϊκή οικονομία παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης και το ευρώ αυξήθηκε έναντι του δολαρίου, η πτώση στις πωλήσεις smartphone είναι ενδεικτική του ώριμου χαρακτήρα της αγοράς και των συνθηκών κορεσμού που επικρατούν”.

The post Αρνητική χρονιά για τα smartphones το 2017 στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.